Egyszínű füzetek sorozat legújabb része

2023.04.02. 12:45

Wessely Gábor, a látleletkészítő

Megjelent a Tolnai Népújság munkatársa, Wessely Gábor Látlelet című könyve. A kötet a szerző Egyszínű füzetek című sorozatának 24. darabja. A könyv első bemutatóját Tolnán, a városi könyvtárban rendezték pénteken. 

S. K.

Wessely Gábor kezében az új kötettel és Dombi Tinódi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Ez a látlelet nem orvosi szakvélemény, hanem az író, költő, de elsősorban újságíró Wessely Gábor látlelete a 2013–2017 közötti időszakról. Ezekben az években a szerző – mert átmenetileg „tele lett” a sajtómunkássággal – visszatért eredeti szakmájához, a földmérőséghez. Az írást viszont nem hagyta abba, az ez idő alatt született cikkeiből válogatott ebbe a könyvébe nagyjából százat. 

Az írások zömmel interjúk, amelyek érdekes, értékes, de kevéssé ismert embereket mutatnak be, főként a szerző lakhelyéről, Tolnáról, illetve a megyéből, képet adva az adott időszak Magyarországáról is. Véleménycikkek, publicisztikák ebben a kötetben nem szerepelnek.

A DeVaLaMi duó adott elő néhányat Wessely Gábor általuk megzenésített verseiből.
Fotós: Mártonfai Dénes

A tolnai könyvbemutatón a DeVaLaMi duó – Deák László és Varga Mihály – adott elő néhányat Wessely Gábor általuk megzenésített verseiből. Dombi Tinódi László pedig négy, tolnai kötődésű szereplőről készült írást olvasott fel a könyvből: a húszgyermekes Lukács Ernőről, a mözsi virágkertész Merczel Györgyről, a tolnai szódásról, Schaller Józsefről és a repülőgépmodell-készítő tolnai cégvezetőről, Horváth Róbertről. 

A bemutatón persze megszólalt a szerző is, nem rejtve véka alá véleményét például az újságírás rendszerváltás előtti, illetve mai úgymond szabadságáról, a sajtómunkások többirányú idomulási kényszeréről is. 

Portálunknak azt is elárulta, hogy az Egyszínű füzetek sorozat 25. darabja, amelyben glosszák szerepelnek, már nyomdában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában