Különleges

2023.06.13. 09:53

Duna Grund - valóban együtt dobbant a szívük ezen a zenei élményen

Valóban együtt dobbant a szívük - ígérte a csalogató plakátjuk alcíme, a valóságban ennél talán még többre is futotta. Május végén egy különleges zenei élményben volt részük azoknak, aki már ismerték a Duna Grund elnevezés takarta mágiát, vagy hallgatva a kiszivárogtatott hírekre, kilátogattak a várszínpad nézőterére Dunaföldváron. A ritkán föllelhető, jó értelemben veendő populáris közös éneklés és muzsikálás ajándékával várták őket.

DUOL

Forrás: duol

Az eseményt a helyi Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Keresztesné Katona Mária nyitotta meg. Ragyogva, elhivatottan és büszkén. Ő már akkor biztos volt abban, hogy az ő iskolájuk diákjai, és erre az alkalomra melléjük felsorakozók, valamint a kiváló zenészek el fogják varázsolni a hallgatóságot. Csodálatos közösségi élményt ígért, ami arra az estére tökéletesen meg is valósult.

Mosolygós extázisban 

A csodálatos koncert szervezője és karnagya Cseke Klára, a földvári iskola ének-zene tanára, karvezetője, akit egyházkarnagyként és nem mellékesen a „Sünizene” megteremtőjeként is ismernek. Vele a koncert után beszélgettünk. Elmondta:

- Nagyon koncentráltam, hogy minden a helyén legyen, de közben tartsuk meg azt, hogy jókedvűek legyünk. Erős felállás volt a miénk azon az estén. Velünk volt Paksról a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, és a Rákóczi Ferenc Általános Iskola Napsugár Kórusa is. Számos szólistát hallhattunk, de nem minden gyermek járt közülük a mieinkhez hasonló komoly kórusukba, de kiválóan megállták a helyüket.

A teljes cikket elolvashatja a duolon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában