TV-ajánló

2023.07.16. 12:29

De ki az apa?

Napsütés, tengerpart, táncra csábító slágerek. A Mamma Mia! nem más mint igazi nyári lazulás, könnyed kikapcsolódás.

Révészné Hanol Erzsébet

Amanda Seyfried, a film egyik főszereplője (Fotó: Shutterstock)

Így aki a hőség elől a valamivel talán hűvösebb szobába menekülne, és a tévé előtt bekkelné ki vasárnap a legforróbb óráit, annak kitűnő választás az ABBA-dalokra épülő, ma már szinte klasszikusnak számító musical.

Főszerepben az egyik kedvenc színésznőm, Meryl Streep látható, aki ugyan nem az énekhangjával érte el legnagyobb sikereit, de persze Donna karakterét így is tökéletesen hozza. (Igen, elfogult vagyok vele.) Szóval szerepe szerint egy kis szállodát tulajdonol egy szintén kicsi görög szigeten. Egyedül nevelte a lányát, Sophie-t, aki éppen az esküvőjére készül, és szeretné tudni, hogy ki a vér szerinti apja. Ezt ugyanis még az édesanyja sem tudja pontosan, de a naplója alapján szóba jöhet három jelölt. Ők meghívást kapnak az esküvőre – maguk sem értik, miért –, de a lány abban bízik, hogy ránézésre meg tudja állapítani, melyikük az apja. Kézenfekvő megoldás lenne a DNS-teszt, de akkor nem lehetne ABBA-számokra énekelni és táncolni.

Bár állítólag az egyik apajelöltet alakító Pierce Brosnan nem tudta, hogy ezek várnak rá, és úgy írta alá a szerződését, hogy a producerek csak annyit árultak el neki a filmről, hogy Görögországban fogják forgatni, és Meryl Streep lesz a partnere. Aki már látta a filmet, az tudja, hogy Brosnan sem az énektudásával győzte meg a stábot. Mindezek ellenére a film sokadjára is szórakoztató tud lenni, és egyébként játszanak benne olyan színészek is, akik tudnak énekelni és táncolni.

Mamma Mia!, Moziverzum, 13 óra. vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában