TV-ajánló

2023.07.25. 15:39

Túl fiatal volt a halálhoz

A The Doors amerikai zenés filmet 1991-ben mutatták be Val Kilmer és Meg Ryan főszereplésével. A történet a The Doors frontemberéről, Jim Morrison énekesről szól, akit sikerei csúcsán ragadott el a halál.

Brunner Mónika

Morrison huszonhét évesen hunyt el.

Forrás: Shutterstock

A holttestét 1971. július 3-án találta meg párizsi apartmanjuk fürdőkádjában a barátnője, Pamela Susan Courson. Mint később kiderült, a halála előtt Morrison vért hányt, de nem volt hajlandó orvosi segítséget kérni, hanem azt mondta, hogy megy fürdeni. Az utolsó szavai állítólag a következők voltak: „Ott vagy, Pam?” Az énekes halálát szívelégtelenség okozta.

Pamela volt a legfontosabb nő az életében, 1965-ben ismerkedtek meg egy éjszakai bárban. Pamela művészeti iskolás volt, és nyitott kapcsolatot kezdett az énekessel. Se veled, se nélküled viszonyban voltak egymással, többször szakítottak, végül mégis visszatértek a másikhoz. Ugyan soha nem házasodtak össze, de Pamela később, a kapcsolatuk során felvette a Morrison nevet.

Ő örökölt Jim Morrison után. A tragédián azonban nem tudott túljutni, három évvel később ő is huszonhét évesen hunyt el Los Angelesben. A halálának oka: herointúladagolás.

The Doors – amerikai zenés film Film Mania, 23.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában