TV-ajánló

2023.08.10. 09:46

Ellenállni Demi Moore-nak

Tom Sanders a számítógépes nagyvállalat, a DigiCom elismert szakembere. Nyugodt élete, jó fizetése, gyönyörű felesége van, és éppen előléptetés előtt áll, amikor új főnököt kap.

Gazsó Rita

Demi Moore, a film egyik főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Ettől gyökeresen megváltozik az élete. Az új vezető ugyanis nem más, mint az a Meredith Johnson, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. A nő újra rástartol, de hoppon marad, sértett büszkeségében pedig zaklatással vádolja meg a férfit, így akarva véget vetni karrierjének. Tom harcba száll az állásáért és becsületéért, egy idő után azonban rájön, hogy a háttérben más, sötét üzelmek állnak, amelyekben a vállalat vezetése is benne van.

Ma már a munkahelyi molesztálásról mindenkinek inkább a „metoo”-mozgalom jut eszébe, sem mint ez a film, de ekkoriban, a kilencvenes években még annyira hétköznapi volt a téma, hogy a helyzetet csak úgy tudták igazán izgalmassá tenni, ha megfordították a szerepköröket. A Zaklatás 1994-ben készült amerikai erotikus thriller, amely Barry Levinson rendezésében Michael Crichton remek regénye nyomán készült.

A főbb szerepekben Michael Douglast és Demi Moore-t látjuk, a mellékszerepekben feltűnik Donald Sutherland, Caroline Goodall és Dennis Miller is. A film izgalmas, provokatív, árulásokban, és nagy leleplezésekben gazdag – szóval remek szórakozás.

Zaklatás, FilmCafe, 21 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában