Élővilágot bemutató tárlat

2023.08.31. 09:26

Szarvas Antal Marasztalt pillanatait mutatja be a fotókiállítás

A kiállítás augusztus 29-én nyílt meg, a Magyar Fotográfia Napján Dombóváron, a művelődési házban.

Révészné Hanol Erzsébet

Szarvas Antal (középen) hosszú ideig népművelőként dolgozott.

Fotó: Beküldött fotó

Több éves hagyomány, hogy a jeles napon fotótárlat nyílik az intézményben, viszont az idei kiállító – bár évtizedek óta fotóz – hosszú idő óta először mutatja meg képeit a közönségnek.

Wiedmer-Balipap Zsuzsa, a kiállítást megnyitó közművelődési szakember elmondta, hogy Szarvas Antal hosszú ideig népművelőként dolgozott, a dombóvári művelődési ház igazgató-helyettese is volt a nyolcvanas évek elején, és nem mellesleg a Tolnai Népújság munkatársaként is tevékenykedett egy ideig.

Képei bemutatására a művelődési ház munkatársai hívták meg. Előzetesen kiválasztott hatvan fényképet, amelyekből a Dombóvárhoz szintén kötődő Féjja Sándor fotó- és filmkutató pszichológus, filmtörténész válogatta ki a tárlat anyagát.

A bemutatott képek elrendezésükben reflektálnak egymásra, de önállóan is megállják a helyüket. Tájképek, portrék, dombóvári jellegzetességeket, az élővilágot bemutató fotók egyaránt helyet kaptak a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában