Tv ajánló

2023.09.07. 18:38

Röhögött az operatőr is Robin Williams humorán

Gyakran támad az az érzésem, hogy a legjobb filmeket a késői órákra időzítik, tényleg csak a legelszántabbakra gondolva.

Révészné Hanol Erzsébet
A jó Will Hunting: Matt Damon
Forrás: Shutterstock

Végül is napközben a munkahelyén robotol az ember, este a családnak, az otthoni teendőknek szenteli az időt, ha tévézni akar, arra meg ott az éjszaka. Más kérdés, hogy ébren tud-e maradni. De ettől most tekintsünk el, és törődjünk bele, hogy a filmklasszikusoknak – ha hagyományos módon szeretnénk nézni őket, és nem valamelyik streaming szolgáltatónál – éjjel van a vetítési idejük.

Mint például ma a Paramount csatornán a Good Will Huntingnak, amely huszonöt évvel ezelőtt hírnevet, és nem mellesleg Oscar-díjat hozott a Ben Affleck–Matt Damon párosnak, akik forgatókönyvíróként jegyzik a filmet, és természetesen szerepeltek is benne. Utóbbi alakította a címszerepet, a munkásosztálybeli zsenit, akinek a tehetségét felismerő pszichológus tanár jelenti az utolsó esélyt arra, hogy megtalálja a kitörési lehetőséget.

A professzort játszó Robin Williams szintén Oscar-díjat érdemelt az alakításáért, és fantasztikus humorát is megvillantotta a forgatás során. Az egyik improvizációja, amikor a pszichológus felesége bélgázproblémáiról beszélt, benne maradt a filmben annak ellenére is, hogy az operatőr annyira nevetett, hogy beremegett a kamera. 

Good Will Hunting, Paramount Network, 23.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában