Könyvbemutató

2023.09.08. 20:51

Szabadi Mihály: Az a négy kicsi fenyőfa a kor tanúja

Immár a tizenegyedik kötetével jelentkezett Szabadi Mihály. A Sióagárdon élő, országosan ismert tanár, népművelő, néprajzkutató és koreográfus csütörtökön este a vármegye székhelyén, a Művészetek Házában mutatta be új könyvét az érdeklődőknek.

Szeri Árpád

Az a négy kicsi fenyőfa – ez a címe a kétszázhét oldalas, Schubert Péter illusztrációival ellátott kötetnek, mely huszonkét, saját életéből, tapasztalataiból merített novellát tartalmaz. A cím adó műben Szabadi Mihály ezt a négy, ma már meglett korú tűlevelűt „szólaltatja meg”, pontosabban általuk láttatja a falu azon, mintegy száz évet felölelő világot, melyről ezek a fák sokat mesélhetnének, ha erre képesek lennének. 

Orbán György, Szabadi Mihály és Herrné Szabadi Judit a könyv bemutatón. Fotó: Mártonfai Dénes

A közönség a bemutatón három elbeszéléssel is megismerkedhetett. A szerző maga olvasta fel a Tizenhét másodperc című novelláját. Orbán György előadóművész a cím adó művet tolmácsolta. Herrné Szabadi Judit – Szabadi Mihály lánya – pedig a Kálvária történetét osztotta meg a jelenlévőkkel.

Szabadi Mihály 1937-ben született Sióagárdon. Életét alapvetően mindig a népzene, a néptánc, a népművészet iránti érdeklődés, szeretet határozta mg. Személyes élményeken, helytörténeti eseményeken alapuló publikálással nyugdíjas korától kezdve foglalkozik. Eddigi tíz kötete: Álmok, emlékek, gondolatok (2007), Az én jussom (2009), Iskoláim (2010), Öregember az ablakban (2012), És virágzott a berbecs (2014), A kisgazda (2015), Lakodalom (2016), Nemzedékek (2017), Hol kél a nap? (2019), Fonóház (2020).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában