Tv-ajánló

2023.11.13. 14:23

A gyilkos és az áldozat özvegye

Brunner Mónika

Steve Austin, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Lezúzva az amerikai-kanadai film címe, amely egy feltételesen szabadlábra helyezett, emberölésért elítélt férfiról szól, a neve John Brickner (játssza: Steve Austin). Hét évből már négyet letöltött. Az ember új életet kezd, építőmunkásként kezd dolgozni, valamint éjszakai munkát is vállal kidobóemberként egy bárban.

A történet szerint találkozik áldozatának özvegyével. Fordulatos a sztori, mert John Brickner önvédelemből ölt, és az áldozatának özvegye kérvényezte, hogy szabadlábra helyezzék. Az özvegy egyedül neveli nyolcéves lányát, akinek szív­átültetésre van szüksége. John Bricknernek kell fedeznie a méregdrága műtét költségeit.

Érdemes végignézni a filmet annak tudatában, hogy a jogos önvédelem semmiképp sem tévesztendő össze az önbíráskodással. Hogy egy özveggyé vált házastárs végül miért ad igazat a férje gyilkosának, arra a film megadja a választ. Számos olyan eset van, amikor közeli hozzátartozó, akinek szoros érzelmi és lelki kötődése van rokonával, egyik pillanatról a másikra tetteivel, szavaival teljesen mást közvetít, kommunikál, és egy egészen más történetet mesél kettejükről. A jelenségnek számos oka van, érdemes tehát kicsit kutakodni a film kapcsán az okokat és miérteket tekintve.

Lezúzva, Moziverzum, 21 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában