Tv ajánló

2023.12.28. 18:55

Életútja teli van ellentmondással, néhol rettegtek tőle

Az Elképesztő rejtélyek című amerikai televíziós sorozat olyan témákat tár fel, amelyek évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. A műsor házigazdája és producere William Shatner, a Star Trek című sorozattal világhírnevet szerzett Kirk kapitány.

Brunner Mónika

William Shatner, a műsor házigazdája

Forrás: Shutterstock

A tévésorozatot 2019-én mutatták be és epizódjaiban tudósokkal, történészekkel, mérnökökkel, szemtanúkkal és kutatókkal készítenek interjúkat rejtélyes és titokzatos témákban. 

A Halálos szekták című epizód a világ leghalálosabb kultuszait mutatja be, sötét és veszélyes csoportokat, akik arra veszik rá tagjaikat, hogy öljenek meg más embereket, vagy éppen önmagukat. Tömegek tartoznak ezekhez a csoportokhoz, nem törődve veszéllyel, és az élet alapvető értékeivel. 

A tömegnyi hívővel rendelkező vezérek közé tartozott az ötvennyolc évesen, 1990-ben elhunyt Osho, indiai misztikus, spirituális vezető, aki az Amerikai Egyesült Államokban egy új vallási mozgalmat alapított a nyolcvanas években. Indiában is tevékenykedett, végül a nevét megismerte az egész világ.

Osho hitt a szeretet erejében, segített híveinek meditálni, úgymond felébredni a világra, és hol szentnek nevezték, hol rettegtek tőle. Az életútja teli van ellentmondással, könyvei mai napig elérhetők.

Elképesztő rejtélyek / Halálos szekták, amerikai dokumentumfilm, Spíler 2 TV, 20 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában