TV-ajánló

2024.01.29. 18:00

A szegénységből egyetlen kiutat láttak, a bűnözést

A két jó barát – Noodles (Robert De Niro) és Max (James Woods) – New York zsidónegyedében nőtt fel.

Gazsó Rita

Robert De Niro, a film egyik főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Hamar rájönnek, hogy a szegénységből egyetlen kiút van számukra, a bűnözés, de álmukban sem fordul meg a fejükben, hogy egy napon egymásra kezdenek majd vadászni. A történet 1933-ban kezdődik, amikor három gengszter halálra keresi Noodlest, mert szerintük ő a spicli. A menekülő Noodles előtt felrémlik, amint az utcán a zuhogó esőben letakarják három szeszcsempész barátjának holttestét. Végül sikerül meglépnie üldözői elől. New York-ba csupán 1968-ban tér újra vissza. Egy barátja éttermében visszaemlékszik rá, miként jött össze a banda kölyökkorukban a zsidónegyedben, és hogyan is vezettek el az események addig a film elején látott tragikus napig. 

Sergio Leonét, a Volt egyszer egy vadnyugat rendezőjét a spagettiwestern atyjaként tartják számon, pedig a filmtörténet talán egyik legzseniálisabb gengszterfilmje, a színvonalában csak a Keresztapához hasonlítható Volt egyszer egy Amerika is az ő nevéhez fűződik. Nagy ívű alkotását tíz éven át készítette elő, története 50 évet ölel fel a New York-i alvilág történetéből. Két nagy formátumú színészóriás, Robert De Niro és James Woods alakítja a két barátot, akiknek kapcsolatán keresztül lehetünk tanúi egy korszak tündöklésének és bukásának.

Volt egyszer egy Amerika, 22.25 Cinemax 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában