Hangverseny

2024.01.31. 14:24

Müller Beáta volt a szólista a Nemzeti Filharmonikusok előadásán

Szergej Rachmaninov egyházi kórusműve, a Vesperás ritkán szólal meg, ezért volt kivételes alkalom, hogy a Nemzeti Énekkar előadásában, Benjamin Goodson vezényletével hallhatták az egyedülálló alkotást január 25-én este a Pesti Vigadóban.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Számunkra azért is egyedülálló ez az előadás, mert a mű egyik szólistája Müller Beáta, a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola egykori tanára, a Nemzeti Énekkar tagja volt, a másik szólista Boros Sándor szintén a Nemzeti Énekkar tagja. A karmester, a brit Benjamin Goodson, a Holland Rádió Énekkarának karigazgatója volt.

 

Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója a következő szavakkal méltatta meghívójában az előadást:

„Tisztelt közönségünk!

A koronavírus-járvány árnyéka után az idei évad végre nyugodtabb és kiszámíthatóbb környezetet biztosított, így a Nemzeti Énekkar nagyszabású hangversenyei sikerrel megvalósulhattak. Figyelve az Önök visszajelzéseire, szeretnénk folytatni azt a törekvésünket, mely a legsokoldalúbb módon mutatja be együttesünket a jövő évadban is.

A négy hangversenyből álló sorozat második hangversenye igazi zenei és akusztikai élménynek ígérkezik, hiszen ezen az estén Rachmaninov Vesperás című a cappella ciklusát énekeljük. Mivel a mű előadásához sajátos hangokra (például kontrabasszusokra) van szükség, örömmel használjuk ki együttesünk különleges adottságait.

A koncertet a Holland Rádió Énekkarának tehetséges fiatal karigazgatója, Benjamin Goodson vezényli.

Művésztársaim és a magam nevében is szeretettel várjuk Önöket a 2023/2024-es évad Pászti bérletének hangversenyein!

Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában