Filmbemutató

2024.01.30. 13:46

Semmelweis: három teltházas vetítés Marosvásárhelyen

A Vándormozi szándéka szerint elsőként Marosvásárhelyen, a nagy hagyományú orvosképzés fellegvárában mutatkozott be a közönségnek Koltai Lajos (a Nemzet Művésze, Kossuth- és Balázs Béla-díjas) Semmelweis című filmje.

Teol.hu

Fotó: Katyi Antal

Az eseménynek a felújított Kultúrpalota több mint 500 férőhelyes hangversenyterme adott otthont, ahol Semmelweis doktor igazán otthon érezhette magát. A közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti tripla vetítésre 2024. január 28-án került sor.

Dr. Vass Levente (Studium Alapítvány) köszöntője után a díszbemutatót Koltai Lajos szívhez szóló videóüzenete vezette fel. Vecsei H. Miklós (a film férfi főszereplője, Semmelweis) virtuálisan üdvözölte a jelenlévőket, míg az eseményen személyesen részt vevő Nagy Katica (a film női főszereplője, Emma Hoffmann) és Kovács Tamás (Semmelweis vetélytársa, Ferdinand Kollár szerepében), a kérdésekre válaszolva, közös fotókkal, dedikálással tette emlékezetessé a találkozást több mint ezerötszáz néző számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában