TV-ajánló

2024.02.26. 17:30

Columbo: Kettős ütés

A megunhatatlan, ikonikus tévés nyomozó még mindig az egyik legszerethetőbb zsarufigura, aki 13 évadon és 35 éven keresztül hozta a frászt a kezdetben magabiztos gyilkosokra. Persze, a hosszú idő alatt sok-sok érdekesség látott napvilágot a sorozatról és szereplőiről.

Teol.hu

Columbo hadnagyot a 2011-ben elhunyt Peter Falk amerikai színész kelti életre

Forrás: Shutterstock

Columbo keresztneve egyetlen egyszer sem hangzik el a sorozat tizenhárom évadja alatt, viszont néhány részben látszik a rendőrigazolványa, amin a Frank név szerepel. Ennek ellenére a sorozat egyik alkotója, William Link, és maga Peter Falk is azt vallja, hogy a nyomozónak nincs neve, ő csak Columbo hadnagy.

Hogy hitelesebb legyen a karaktere, Falk a maga ruhatárából vitte be a forgatásra a kopottas ruháit. Amikor egyszer megkérdezték tőle, hogy múzeumba került-e már Columbo ismertetőjegye, a híres ballonkabát, Peter Falk azt válaszolta, hogy az még mindig ott lóg a gardróbjában. Állítólag a kabátot egyszer New Yorkban vette, amikor meglepte egy nagy eső, és kemény 15 dollárt (mai árfolyamon 3916 forintot) fizetett érte.

A Columbo forradalmasította a zsánert azzal, hogy már az epizódok elején leleplezték, hogy ki a gyilkos. Így sosem az volt a kérdés, hogy ki követhette el a bűncselekményt, hanem az, hogyan csípi el őket Columbo és hogyan szúrja ki a hibákat, amiket elkövettek.

Az aktuális részben: Nem sokkal az előtt, hogy feleségül venné a fiatal Lisa Chamberst, az idősödő fitnessbajnokot, Clifford Parist holtan találják. Bár az első diagnózis egyértelműen a szívrohamot jelöli meg a halál okának, Columbo hadnagy mégis arra gyanakszik, hogy gyilkosság történt. 

Duna TV, 21.35

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában