A cél: kiváló haza filmek megismerése

2024.02.10. 07:30

Könyvtármozi sorozat a németkéri könyvtárban

Folytatódik a Könyvtármozi sorozat a Németkéri Közösségi Könyvtárban.

Gazsó Rita

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A hétfőnként 15.30-kor kezdődő sorozat ezen a héten kezdődött egy magyar zenés vígjáték, a Kétszer kettő néha öt című film vetítésével. A program legközelebb, 12-én a 120-as tempó című mozival folytatódik, majd egy fekete-fehér játékfilm, a Csodacsatár lesz látható 19-én. A februári utolsó vetítés folyamán A hamis Izabella című szintén fekete-fehér játékfilmet tekinthetik meg a filmbarátok.

Régi magyar filmeket, meséket láthatnak

A kistelepüléseket megcélzó Könyvtármozi projekt egy széleskörű kulturális együttműködés eredménye, amely még 2015-ben indult el azzal a céllal, hogy országszerte, a kistelepüléseken élőknek megteremtse a lehetőséget arra, hogy a könyvtárakba betérve, a vetítéseken megismerhessenek kiváló hazai filmeket. A könyvtárakban, így Németkéren is alkalmanként zajló sorozatokon résztvevő felnőttek és gyermekek régi magyar filmeket, meséket tekinthetnek meg. A mostani vetítés-sorozat február végéig tart, de az év folyamán folytatódik tovább – mondta lapunknak Nagy Anikó könyvtáros, kulturális szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában