TV-ajánló

2024.02.12. 17:00

Nagyot szólt A bombák földjén

Nos, eljött az idő – mondta Barbara Streisand a 2010-es Oscar-díjkiosztón, mielőtt átadta az elismerést Kathryn Bigelownak. Ő volt az első nő, aki rendezőként kiérdemelte a szobrocskát, ráadásul egy háborús filmmel, A bombák földjén című alkotással. 

Révészné Hanol Erzsébet

A film főszereplője, Jeremy Renner.

Forrás: Shutterstock

A történet Irakban játszódik, és az amerikai bombaosztag tevékenységét mutatja be, amely a világ egyik legveszélyesebb munkája. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket.

Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James (Jeremy Renner) bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést.

Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket. Idővel aztán lejár a kiküldetés, hazatér a családjához, de nem tud mit kezdeni a hétköznapok egyhangúságával, kiszámítható biztonságával. Ismét adrenalinra vágyik.

A bombák földjén, Film Cafe, 21 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában