Tv-ajánló

2024.04.29. 11:31

Az első James Bond film, ahol a rossz győzedelmeskedik?!

Rengeteg James Bond film készült az első 1962-es Dr. No óta, és szinte szürreális volt látni, hogy a Skyfallt végre egy Oscar-díjas rendező készítette.

Farkas Eszter

Daniel Craig, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A Skyfall nem csak Oscar-díjat nyert, de minden idők egyik legnagyobb bevételét hozó filmje is lett. A Skyfall a Bond-filmek 50 éves fennállását ünnepelte a mozikban, ennek köszönhető, hogy a filmsorozat kusza idővonalával is felszabadultan bánt.

A sztori szerint Bondot halottnak hiszik, miután egy isztambuli küldetés balul sül el, amikor megpróbál visszaszerezni egy merevlemezt, amely a legjobb ügynökök listáját tartalmazza. M ügynökre különösen nagy nyomás nehezedik, mivel úgy tűnik, hogy egy névtelen kiberterrorista célpontjává vált, akiről kiderül, hogy Silva (Javier Bardem) ügynök, aki egykor M leghatékonyabb kémje volt.

A filmben néhány ismerős karakter újra bemutatkozik, miután néhány Bond filmből kimaradtak. Kapunk például egy fiatalabb, hi-tech Q ügynököt és egy új Miss Moneypenny-t. A háttérben egy új M is ott lebeg. A film a korábbi Bond-filmekre is utal, az arany évforduló megünneplésének részeként.

A film, ahogy már megszokhattuk hozza a lélegzetelállító akciójelenteket, a nemzetközi helyszíneket és Roger Deakins pazar operatőri munkáját is. Sam Mendes rendezőnek is köszönhetünk néhány karakteres pillanatot például Judi Dench jelenetével, amikor Tennysont szaval a bíróságon. 

James Bond - Skyfall - április 29 - 21:00 Mozi+

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában