Kiállítás

2024.05.26. 10:38

Alkotásaiban a nőket érintő kérdésköröket vizsgálja

Gáspár Annamária számos technikát felvonultató tárlata nyílt meg a Tamási Galériában.

Révészné Hanol Erzsébet

Gáspár Annamária (jobbra) képei a Tamási Galériában láthatók június 16-ig Fotó: Facebook

Gáspár Annamária festőművész képeiből nyílt kiállítás nemrégiben a Tamási Galériában. A tárlat az „Áthaladás/Rite of passage” címet viseli, meghívóján így mutatják be az alkotót: „a kiállító művész az elmúlt pár évben fellépő képzőművész-nemzedék szereplője, nőművészettel foglalkozik.

Alkotói praxisában a nőket érintő kérdésköröket vizsgálja, a feminin és maszkulin archetípusok feltárása érdekli, miközben igyekszik a dualista gondolkodásmódot is meghaladni. A különböző karakterű technikákat felvonultató életműve egyszerre épít a japán kultúrára, a zen örökségére, a jelenkori női tapasztalásra és a művészettörténet nyugati-keleti hagyományára.

Számos technikával dolgozik párhuzamosan. Az olaj-vászon képekein is megjelennek egyéb talált anyagok, fémpor és különböző ipari festékek. Sok művén használ fémet: születnek alukompozit, alumínium és horganyzott lemez, szálcement, valamint üveg alapú gravírozott munkái, strukturált acéllemezből festményinstalláció és hegesztett munkák is.

Beküldött fotó

A jellegzetesen femininnek tartott minőségeket, lágyságot az anyaghasználatban a textilek, műszőrme és hímzés beemelésével fejezi ki, különösen a legújabb, nagyméretű textilinstallációiban. A sokszínű technikai műtárgy-állományt sajátos gondolatiságához kötődő performanszok egészítik ki.”

A kiállítást a művész nyitotta meg, zongorán közreműködött az Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Schneider Roland és Gulyás Szonja. A tárlatot június 16-ig lehet megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában