TV-ajánló

2024.05.17. 19:43

Kínzásokkal, üldözéssel terrorizálták az embereket

A boszorkány- üldözés időszakát az emberi történelem talán egyik legsötétebb fejezeteként is emlegetik, amely a középkori Európa több évszázadát átszövő kínzásaiban és hajszáiban nyert megjelenést.

Farkas Eszter

Nicolas Cage, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Körülbelül a 15. századtól egészen a 17. század közepéig tartó időszakban ez a gyakorlat Európa szerte terrorizálta az embereket. A boszorkányüldözés mítosza és valósága között azonban sok tévhit kering. Valójában azonban a boszorkányüldözésnek számos más tényezője is volt, például a társadalmi és gazdasági feszültségek.

A Boszorkányvadászat című film ezt a rettenetes korszakot próbálja bemutatni egy 14. századi keresztes lovag által. Behman (Nicolas Cage) és Felson visszatérnek a fekete pestis által feldúlt hazájukba. Az ostromlott egyház, amely a boszorkányságot tartja a pestis okozójának, megparancsolja a két lovagnak, hogy egy megvádolt boszorkányt szállítsanak egy távoli apátságba, ahol a szerzetesek rituálét végeznek a pestis megszűnésének reményében.

Az úton velük tart egy pap és egy önfejű ifjú is. Amikor a társaság megérkezik az apátságba, egy szörnyű felfedezés veszélyezteti a lovag fogadalmát, hogy tisztességes bánásmódot biztosít a lánynak, és egy megmagyarázhatatlanul hatalmas és pusztító erővel kerülnek szembe.

Boszorkányvadászat, Mozi+, péntek 21.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában