combat wrestling

2017.11.12. 09:00

Aranyat, ezüstöt és bronzot is hazahoztak Japánból

Japánban is kitettek magukért, sikeresen szerepeltek a magyar combat wrestling-válogatott főként Tolna megyéből kikerült tagjai.

szerző: Rónai Gábor, fotó: beküldött kép

Kiemelkedően szerepelt a magyar combat wrestling-válogatott a Japánban a közelmúltban megrendezett világbajnokságon. A sikeres szereplés értékét növeli, hogy a csapatot főként Tolna megyei versenyzők alkották!

A combat wrestling egy közel húszéves japán birkózó szabályrendszer, amely a szabadfogású birkózást övezi a hagyományos japán birkózóstílusokkal, valamint a a jiu jitsuval – mesélte lapunknak Szőts Gábor, a nemzeti válogatott edzője. A versenyzők számára a világbajnokságon való szereplés mellett az is óriási élményt jelentett, hogy Honjóban személyesen találkozhattak az alapítóval, Kigucsu Noriakival, aki elismeréssel beszélt a magyar eredményekről.

A tizenkét nemzet legjobbjait felvonultató megméretésen a nemzeti válogatott az előkelő harmadik helyet szerezte meg az összesített csapatversenyben. A Tolna megyei delegáció két arannyal, egy ezüsttel, egy bronzzal, valamint egy ötödik hellyel járult hozzá a remek szerepléshez – tájékoztatott Szőts Gábor.

A juniorok között a 95 kilogrammos Takács Bendegúz, a veteránoknál pedig a 62 kilogrammos Röfi Gyula állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A veteránok között szereplő 100 kilogrammos Szőts Gábor ezüstérmes lett, az ugyanitt, a +100 kilogrammosoknál induló Németh Krisztiánnak pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. Tóth Máté a felnőttek között, 84 kilogrammban ötödik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!