FUTSAL

2018.02.13. 10:00

Győzelemmel köszönt el Kolok

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Nem történt meglepetés a női Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján: a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs a 15–3-as kunhegyesi sikert követően hazai pályán is magabiztosan nyert a Szolnok Fanatic SE ellen. A 12–3-as sikerből Üveges Katalin öt góllal vette ki a részét, aki a legjobb meccsét játszotta tolnai pályafutása során.

„A lányoktól csak azt kértem, hogy élvezzék a játékot. Nem volt kétségem győzelmünket illetően, hiszen nagy a két csapat közti minőségi különbség – mondta a visszavágóról Volodimir Kolok, aki ezen a mérkőzésen ült utoljára a tolnaiak kispadján. – Amikor azonban erős ellenfelekkel találkozunk, sokszor észrevettem, hogy nem mindig tudják tartani magukat a megbeszélt taktikához. Az eredményesebb játékhoz ennél is fegyelmezettebbnek kell lenniük. A Szolnok elleni meccs is megerősített abban, hogy a javuláshoz erre lenne leginkább szükség. Köszönöm a lányoknak a közös munkát” – zárta utolsó értékelését az ukrán szakember.

Mint azt Garay-Simon Boglárkától, a tolnai klub sajtóreferensétől megtudtuk, Volodimir Kolok közös megegyezéssel távozott az élvonalbeli csapat kispadjáról. Az ukrán edző így több figyelmet tud szentelni az U15-ös csapatra.

Az is kiderült, hogy a szezon hátralévő részében Tóth Ferenc veszi át a felnőttcsapat irányítását, aki a vasárnapi, Ricsilla elleni hazai bajnokin debütál. Tóth Ferenc tavaly az Airnergy-nél, azt megelőzően hosszú éveken keresztül az Univerzumnál volt technikai vezető, utóbbival bajnoki aranyérmet is szerzett.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Szolnok Fanatic SE 12–3 (5–3). Tolna, 200 néző. V.: Kiss G. (Petrovics, Pekoli).

Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Folk Zs., Varga A., Üveges. Csere: Horváth H., Vaskovecs. Edző: Volodimir Kolok.

Gólszerzők: Üveges (2., 10., 18., 29., 39.), Horváth H. (10., 27.), Varga A. (14.), Folk Zs. (26.), Vágó (32., öngól), Nagy Z. (33., öngól), Vaskovecs (40.), illetve Urbán V. (15., 18.), Vágó (2.).

Továbbjutott: a Tolna 27–6-os összesítéssel.

A Tolna mellett a bajnoki címvédő és listavezető Hajdúböszörmény, a Magyar Kupa-címvédő Astra és a Ricsilla jutott a március 3-án és 4-én, Nyíregyházán megrendezésre kerülő négyes döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!