Héraklész Fizikai Felmérő

2018.02.14. 09:00

Hétszázharminc kajakozó és kenus mérte fel tudását

Negyedik alkalommal rendezte meg a hétvégén az Atomerőmű SE Kajak-kenu Szakosztálya a régió szezon előtti utánpótlás eseményét, a Héraklész Fizikai Felmérőt.

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Győrött, Tiszaújvárosban és Pakson rendezték meg a téli „kajak-kenu mércét”, amely a sportolók téli munkájáról ad képet. Az atomvárosban 30 egyesület 730 (!) fiatal kajak-kenusa mérte fel tudását – mindkét szám rekordnak számít.

A legfiatalabb, 0. korcsoportos (8 éves) gyerekektől az ifjúsági, 8. korcsoportos fiatal versenyzőkig bezárólag mutathatták meg téli munkájuk eredményét. A kicsiknek két iskolakört, tizenhárom éves kortól pedig Cooper-tesztet kellett futni. A programban húzódzkodás és lábemelés, a nagyoknak pedig fekve nyomás szerepelt még. Minden versenyszámban pontokat lehetett szerezni, így alakult ki a végső sorrend.

Tolna megyét három egyesület, a Szekszárdi KKSE, a Tolnai KKSE és a házigazda Atomerőmű SE képviselte.

Közülük a legnépesebb tábort nem meglepő módon a paksiak vonultatták fel, ötvenegy sportolóval. A 2005-ös születésű Juhász István idén sem hibázott, a fiatal kenus kiemelkedett a mezőnyből, minden versenyszámát nagy fölénnyel nyerte. A 11 éves Pálfalvi Viktor ezüstérmet vehetett át, a 18 éves Klenk Botond, valamint a 10 éves Fillér Fábió és a 9 esztendős Vajna Lóránt harmadikként zárt.

Szekszárdról 36, Tolnáról 26 sportoló vett részt a megmérettetésen. A megyeszékhely egyesületétől a 2001-es születésű Bartos Zsófia nem talált legyőzőre, míg a nála négy évvel fiatalabb Tarr Máté második helyen zárt.

A tolnaiaknál mindhárom éremből kijutott egy-egy: a legfényesebb a 10 éves Kerner Lucának jutott, ezüstérmet a 2004-es születésű Haiszer Anna Liza nyakába akasztották a szervezők, míg a pódium legalsó fokára a 11 esztendős Bajusz Lídia állhatott fel.

Az egyéniek mellett csapatszinten is hirdettek eredményt. Az összesített rangsort toronymagasan a Szeged nyerte 197 ponttal, megelőzve a Dunaferrt (76) és az ASE-t (70). A Tolna a hetedik (53), a Szekszárd a tizedik (42) helyen zárt.

Sportágakra lebontva a kajak fiú és a kenu fiú csapatbajnokságot is a Szeged gárdája nyerte, utóbbinál az ASE-t és a Törökbálintot megelőzve (a Szekszárd 10., a Tolna pedig 14. lett). Korosztályra lebontva a 2001-ben és 2009-ben született kenusoknál a paksiak zártak az élen.

A lányoknál csak kajakosok indultak, ahol szintén a Tisza-parti gárda zárt az élen a Tolna és a Dömsöd csapata előtt, míg a Szekszárdnak a hatodik, az ASE-nak a 12. hellyel kellett beérnie.

„Nagyon jó volt látni a gyerekek lelkesedését és azt, hogy ekkora létszámban tudtunk egy színvonalas versenyt lebonyolítani” – olvasható Kovács Tamásnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátorának a véleménye a paksi klub internetes honlapján.

A versenyre az MKKSZ vezetői is kilátogattak: Schmidt Gábor elnök, Doma Gergő szakmai igazgató és Hüttner Csaba szövetségi kapitány is Pakson szurkolta végig a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!