OTP Bank Liga

2018.02.27. 10:30

Ma már semmi akadálya nem lehet a futballnak!

Ma újra nekifutnak, és nagy valószínűséggel nem lesz akadálya annak, hogy bepótolják a múlt hét keddről elhalasztott Újpest FC–Paksi FC kupamérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban (18 óra, M4 Sport).

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A havazás miatti halasztás valahol jól is jött a két csapatnak, amelyek így nem a törökországi edzőtáborból beesve voltak kénytelenek lejátszani a mindkettőjüknek kulcsfontosságú meccset.

A hétvégén megkezdődött az OTP Bank Liga tavaszi szezonja: az Újpest kifogástalan talajú pályán 1–0-ra győzte le a Haladást, a Paks ugyanezt tette a Diósgyőrrel, Szabó Jánosék 2–1-es sikerrel vettek lendületet a mai csatához.

Bár még korai az esélyeket latolgatni, nagy valószínűséggel mindkét fél számára ez a sorozat nyithatja meg az utat Európa felé.

Nebojsa Vignjevics igazi kupaspecialistának számít, az első újpesti idényében, a 2013/2014-esben elhódította csapatával a serleget, ezen felül a lila-fehéreknek összejött a szerb szakemberrel egy elődöntő és egy döntő is.

Ezzel szemben az atomvárosiak még sosem jutottak ilyen magasságokba, legtöbbször a harmadik körben kiestek: korábban a Kozármisleny, a Dunaújváros, a Putnok, vagy a Tiszaújváros is megtréfálta őket a sorozatban.

Hogy idén igenis komolyan veszik a paksiak a Magyar Kupát, az az eddig lejátszott három mérkőzésükön is látszott. Az egyaránt a megyei élvonalban szereplő Sárvár (3–0) és Balatonfüred (7–0), valamint az NB II.-ben játszó Csákvár (1–0) otthonába is erős kerettel utaztak el, ahogy múlt héten a Megyeri útra is (az akkori kezdő felállás megegyezett a diósgyőriek ellenivel, vagyis a Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á., Bertus – Haraszti, Hahn, Szakály D. tizenegyet nevezte a találkozóra az adatbank szerint a szakmai stáb).

Egy valami miatt sajnálhatja a PFC, hogy egy hetet csúszott az odavágó megrendezése. A még Sidében megsérült Bartha László és Simon András mellett a héten a 30. születésnapját ünneplő Kulcsár Dávid sincs bevethető állapotban, de a Diósgyőr ellen megsérült Simon Ádámra sem számíthatnak ma este.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Újpest FC–Paksi FC, kedd, 18 óra. Szusza Ferenc Stadion. Vezeti: Erdős (Szert, Vígh-Tarsonyi). A visszavágót egy héttel később, március 6-án rendezik a Fehérvári úton.

Máshol már a visszavágós párharcokat rendezik holnap

Az MTK Budapest fél lábbal már a nyolc között érezheti magát a megye egyes Sényő elleni hazai 4–0 után, míg a Balmazújváros az NB II.-es Győri ETO (3–2), a Békéscsaba pedig a megyei élvonalban szereplő Nagykanizsa otthonában (3–1) három gólt lőve győzött. Meglepetésre a Puskás Akadémia és a Debrecen is egygólos hátrányból várja a visszavágót, előbbi a ZTE-t fogadja (0–1), utóbbi Dorogra (1–2) utazik. Kétgólos előnyben van viszont a Diósgyőr a Váccal szemben (2–0), míg a Honvéd idegenben lőtt gólokkal áll jobban a Siófokkal szemben (2–2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!