súlyemelés

2018.02.25. 09:31

Orsós Richárd ott lesz a bukaresti Eb-n

Balázs László

A Tamási Koppány SE súlyemelő-szakosztály versenyzőinek sikeresen kezdődött az év. A BKV Előre idén is versennyel emlékezett az 1980-as moszkvai olimpia bajnokára, Baczakó Péterre. Öt versenyző három korcsoportban képviselhette a Koppány SE-t, újabb egyéni csúcsok és magasabb minősítési szintek megszerzéséért is küzdöttek.

A február 17-i emlékversenyen Orsós Richárd sikeresen teljesítette a felnőtt Európa-bajnokság válogatóversenyét, így ott lehet március 26-án Bukarestben.

– Az ifjúsági korcsoportban induló emelő – a 62 kilós súlycsoport aranyérmese – két kilós testsúlyengedménnyel, 200 kilogrammos összetett egyéni csúccsal sikeresen teljesítette a felnőtt Európa-bajnokság válogatóversenyét. Ez azt jelenti, hogy március 26-án este ott lehet Bukarestben az 56 kilós kategória európai mezőnyében, ami nem csak a versenyzőnek óriási dicsőség – hangsúlyozta az infotamasi.hu portálnak a versenyző edzője, Bachmann Béla. 

A fővárosi viadalon Horváth Hanna a Z2 Cross Team-Koppány SE tinije 96 kilós egyéni csúccsal a serdülő 58 kilós súlycsoportban első helyezést ért el.

A serdülő Fenyő Dániel (69 kg) és Szijártó Ernő (77 kg) egyaránt a második helyen végzett, előbbi 175, utóbbi 150 kilós egyéni csúccsal. A juniorban versenyző Bartucz Máté (77 kg) 165 kilóval a negyedik helyen zárt.

Fenyő és Orsós most a kassai nemzetközi erőpróbára készül, míg Horváth Hanna, Szijártó és Bartucz a magyar szövetség következő kiemelt megmérettetésén, március 11-én a szombathelyi Savaria Kupa–6. Tóth Géza emlékversenyen lép pódiumra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!