Kosárlabda

2018.02.08. 09:30

Száz pont felett zárt a dombóvári csapat

Mindkét Tolna megyei csapat győztesen hagyta el a pályát az NB II.-es férfikosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában.

Balázs László

A Dombóvár esélyesként lépett pályára Marcaliban, a hazai gárda eddig mindössze egyetlen győzelmet szerzett a pontvadászatban. Nagyon jó ritmusban kezdett a Szőke-csapat, amely nagyszerű csapatmunkával és Banai pontos távoli dobásaival pillanatok alatt jelentős előnyt szerzett. Gyors, precíz támadásokat vezettek, rendre eredményesen fejezték be az akcióikat. A második negyedre elkényelmesedett a látogató, ebben az időszakban rossz szellemben játszottak a dombóváriak, melyet a hazai csapat ki is használt, és 10 pontos különbséggel abszolválta a játékrészt.

A félidőben kisebb „fejmosást” kaptak a DKSE játékosai, ennek hatására rátaláltak a helyes útra. Annak ellenére, hogy védekezésben becsúszott egy-egy bosszantó hiba, támadásban Pölöske és Tóth Kristóf pontjaival növelték előnyüket. A kék-fehérek a záró játékrészben védekezést váltottak, és szerzett labdáik után könnyű kosarakat szerezve ismét nagy fölénybe kerültek. A végére csupán egyetlen kérdés maradt, eléri-e a 100 pontot a vendégcsapat? Ez végül a remek napot kifogó Banai triplájával sikerült. A folytatásban február 10-én, szombaton 18 órakor hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen szerepelnek Pölöske Kornélék.

Emmanuel Nwaneri (19) védőmunkájával emelkedett ki Fotó: Molnár Gyula

Jó meccsre készült az Atomerőmű SE második együttese a középmezőnyhöz tartozó zalaegerszegi csapat ellen. Kicsit tompán kezdtek a hazaiak, de aztán hamar kézbe vették a mérkőzés irányítását, és sikerült előnyt kiharcolniuk. A vendégek viszont nem adták olcsón a bőrüket, tapadtak a piros-kékekre. Az Atom váltogatta a zónát és az emberfogást, hogy megzavarja ellenfelét, ami részben sikerült is, de többször nem volt jó a kommunikáció a játékosok között, az egerszegiek pedig ezt azonnal büntették.

Rutkai Péter félidőben elhangzott edzői instrukciójának megfelelően nem maradt az öltözőben a harmadik negyed elején a vendéglátó csapat, hanem rátett még egy lapáttal. Szép fokozatosan átvette az irányítást és ellépett ellenfelétől a paksi gárda. Az utolsó negyedben pedig Pupp Bence és Kalmár Viktor tanári kettő a kettő elleni szituációval, valamint Plézer Gábor és Jan Pavlík gyilkos hármasaival bebiztosította újabb győzelmét az Atomerőmű. Minden játékos nagyot küzdött, de külön kiemelendő Emmanuel Nwaneri hasznos védőmunkája és lepattanózása, valamint Bérces Bálint impresszív játéka támadásban.

NB II., Nyugati csoport, 14. forduló

Marcali VSZSE–Dombóvári KSE 52–102 (7–37, 23–13, 15–20, 7–32). Marcali, 50 néző. V: Paár, Lakos.

Marcali: KISS 14, Balogh 2, Sziva, Horváth 2, KOMA 15. Csere: Gaál 7, Kovács 8, Németh 4. Edző: Kiss Viktor.

Dombóvár: TÓTH K. 17/6, TÓTH M. 13/3, KUN 10, BANAI 32/24, PÖLÖSKE 12. Cs.: Szilágyi 4, Murvai, LOVAS 12, Heisz, Szabotin, Csapó T. 2. Edző: Szőke Balázs.

Atomerőmű SE II.–Zalaegerszegi KK 90–75 (24–21, 21–21, 18–13, 27–20). Paks, Gesztenyés úti sportcsarnok. V: Lakos, Farkas P.

ASE: Kalmár 27/6, Plézer 21/15, Pavlík 12/6, Szalai 4, Krasznai 2. Csere: Pupp 10, Pajor 2, Bérces 8, Nwaneri 4, Mukli, Renkecz. Edző: Rutkai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!