cselgáncs

2018.03.19. 14:18

Csoknyai és Cirjenics 7. lett Oroszországban

Az idei harmadik Grand Slam-tornán Karakas és Gercsák révén két ötödik hely is jutott.

Balázs László, fotó: MW

Az Atomerőmű SE versenyzői, Csoknyai László és Cirjenics Miklós egyaránt a hetedik helyen végeztek az idei harmadik Grand Slam-tornán, amelynek Oroszország volt a helyszíne.

Tavaly ragyogóan szerepeltek a mieink az első jekatyerinburgi Grand Slam-tornán, akkor Cirjenics Miklós aranyérmet szerzett, Tóth Krisztián és Ungvári Attila a dobogó második, Joó Abigél pedig a harmadik fokára állhatott.

A mezőny az év harmadik GS-tornáján nem volt a párizsihoz (71 ország 399 dzsúdós), vagy a düsseldorfihoz (65, 440) közelítő, hiszen ezúttal 34 ország 251 dzsúdósa lépett tatamira, de a keleti tömb országai mellett a mongol, a brazil, a japán és a francia válogatott is erős sorral érkezett Jekatyerinburgba.

Szombati indulóink közül Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) ezúttal csak egy meccset vívhatott, orosz ellenfele elütötte a továbbjutástól.

Vasárnap a budapesti világbajnokságon ötödik helyezett Csoknyai László (81 kg) és a tavalyi világranglista második Cirjenics Miklós (100 kg) egyaránt hetedik lett, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg, Pénzügyőr SE) viszont már az első meccsén búcsúzott, az üzbég vb-bronzérmes Csorijev győzte le.

A mieink közül legtovább két hölgy jutott. Karakas Hedvignek (57 kg, Bp. Honvéd) a bronzmérkőzésen a világbajnoki címvédő mongol Dorjsuren volt az ellenfele, és Hédi csöppet sem játszott alárendelt szerepet. Sőt, az aranypontos hosszabbításban arra is adott okot, hogy harmadszor is intsék a piros hátszámos mongolt. Erre végül nem került sor, az esélyesebb mongol dzsúdós ipponnal nyert, így Karakas Hedvig az 5. helyen végzett. A Miskolci JC sportolójának, Gercsák Szabinának szintén kevés hiányzott az éremhez. Flórusz János tanítványa a francia Perrot és a brazil Timo legyőzésével közel került ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első Grand Slam-érmét. Az elődöntőben azonban a brazil Portela feltartóztatta a magyar dzsúdóst, majd a bronzmeccsen a horvátok kétszeres junior-világbajnoka, Barbara Matic is legyőzte, ő is az ötödik helyen zárta az oroszországi viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!