Amerikaifoci

2018.03.14. 13:29

Egy extra légiósa lesz a Bad Bonesnak

Az amerikai Nick Ward személyében újabb légióssal bővült a Szekszárd Bad Bones játékoskerete.

Berg Sándor

„Nick Ward a korábbi tervek szerint csak az első osztályban szereplő Dunaújváros Gorillaz csapatában játszott volna, de mivel az amerikaiak elsősorban a játéklehetőség miatt igazolnak külföldre, így a két csapat partnerkapcsolata miatt neki is megengedték az újvárosiak, hogy Szekszárdon is szerepelhessen” – mondta lapunknak Herczeg Ádám, a klub külföldijátékos-megfigyelője.

A 31 esztendős elkapó 2011 óta éli a légiósok életét. Négy évig Kínában játszott, de volt kitérője Brazíliában is, a legnagyobb sikereit mégis az ausztrál bajnokságban érte el. A szigetországban egyszerre három tartományi bajnokságban játszott (Perth, Adelaide, Melbourne). Előbbi két helyen bajnoki címet szerzett, utóbbiban a döntőben ugyan kikapott csapatával, de ő lett a finálé legértékesebb játékosa. 

Nick Wardról Herczeg Ádám elmondta, kis területen fürge, nagyon veszélyes a labdával a kezében, és a pálya minden pontján lehet keresni őt a passzokkal. Nem az a tipikus szuper atléta, de pontos útvonalakat fut, s fontos helyzetekben rá lehet építeni a játékot.

Az új légiósnak nem okoz majd gondot megértetnie magát

Nick Ward már a negyedik légiósa a Bad Bonesnak. Korábban a skót Sam Ogunlanát, az amerikai Airiss Hargrow-t és az angol Ryan Newtont szerződtették a szekszárdiak. A 24 éves, futóként és hátvédként (defensive back) is bevethető Ogunlana a brit válogatott bő keretébe is beverekedte magát, a tavalyi évben pedig a szerb másodosztály bajnoki címéhez vezette a Jagodinát. Hargrow a wisconsini Lakeland Egyetemen végzőse, a futó és linebackert utolsó szezonjában beválasztották a konferencia álomcsapatába. Newton az angol divízió I bajnokaként és a szezon MVP-jeként érkezett Szekszárdra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!