labdarúgás

2018.03.06. 13:58

Nem reménytelen a helyzete a Paksi FC-nek

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

Fotó: Molnár Gyula

Kétgólos hátrányt kellene ma ledolgoznia a Paksi FC-nek hazai pályán (Fehérvári út, 17 óra) az Újpesttel szemben a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A feladat nem lehetetlen.

Annak ellenére nem lehetetlen, hogy a Megyeri úton egyértelműen a PFC fölé nőttek a lila-fehérek. Jobban alkalmazkodtak a pályaviszonyokhoz, több helyzetet dolgoztak ki, mégis, két elkerülhető gólt kaptak az atomvárosiak, akik csak lesgólokig jutottak.

Egymás után két ilyen mérkőzése nem valószínű, hogy lesz Csertői Aurél együttesének, amely most lélektani előnyben van. Szombaton az élvonal jelenleg legjobb formában lévő csapatának otthonából, Balmazújvárosból hoztak el egy pontot (0–0), míg az Újpest hazai pályán kapott ki a sereghajtó Mezőkövesdtől (2–3). A mérkőzés után az újpestiek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics azt mondta, a legnagyobb problémájuk az volt, hogy mindenki tényként kezelte a győzelmet, ezért nem harcoltak eléggé. Ha Nagy Dánielék ma is elhiszik, hogy már a legjobb nyolc között vannak, az a Paks malmára hajthatja a vizet.

Az odavágóból kiindulva nem valószínű, hogy takarékoskodnának erőikkel a csapatok. A zöld-fehéreknek nincs is miért, hiszen mindenképpen gólt kell szerezniük, ami nem lesz egyszerű, az Újpest ugyanis még nem kapitulált az idei kiírásban. Balmazújvárosban november után ismét pályára lépett Bartha László, akinek góljaira most is nagy szüksége lenne a PFC-nek, ahogy Szakály Dénesre, Haraszti Zsoltra és Bertus Lajosra is. Utóbbiak azonban a klub honlapja szerint nem lépnek pályára.

A mai továbbjutó az MTK Budapest és a megyei első osztályú Sényő győztesével találkozik a negyeddöntőben. Annak a párharcnak a visszavágóját (az első mérkőzést az NB II-es gárda nyerte 4–0-ra) holnap 13 órakor rendezik, 18-kor pedig a Budapest Honvéd–Siófok összecsapásra kerül sor (odavágó: 2–2).

Magyar Kupa, nyolcaddön-tő, visszavágó

Paksi FC–Újpest, kedd, 17 óra. Vezeti: Szőts (Tóth II., Lémon). A paksiak tervezett kezdőcsapata: Molnár P. – Vági, Fejes, Zachán, Báló – Papp K., Kecskés – Koltai, Hajdú Á., Bartha – Hahn J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!