NŐI FUTSAL

2018.04.09. 21:01

A szünet után kíméletlen volt a Hajdúböszörmény

Mindkét Tolna megyei együttes kikapott az NB I-es női futsalbajnokság elődöntőjének első mérkőzésén.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

A Hajdúböszörmény már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, Ősz Csengének többször bravúrra volt szüksége. Meglepetésre mégis a vendégek szereztek vezetést: Üveges Katalin lőtt hatalmas gólt. A hazaiak tovább rohamoztak, többször csak szabálytalanság árán tudták megállítani őket a tolnaiak.

A második játékrészt ugyanolyan lendülettel kezdte a HTE, amely a befejezéseknél már kíméletlen volt: Vígh Renáta három percen belül szerzett két találatával a 26. percben már a hazaiaknál volt az előny. A Tolna vészkapus játékra váltott, de a böszörményiek fegyelmezett védekezését nem tudták áttörni. A hajrában a HTE további két góllal lezárta a meccset.

„Az első félidő még kiegyenlített párharcot hozott, bár a HTE dominált – nyilatkozta Varga Adél, a Tolna-Mözs játékosa. – A vezetést azonban mi szereztük meg. A szünet után a hazaiak azonnal egyenlítettek és fordítottak. Időt kértünk, hogy rendet rakjunk a fejekben, adódott is pár helyzetünk. Sajnos a második félidőben szétestünk, de nagyon lassúak voltunk és nem igazán volt lehetőségünk.”

A Szekszárd és az Astra legutóbbi egymás elleni mérkőzésén fölényesen győzött a kiskunfélegyházi egylet, amely vasárnap este a rendes játékidőben is közelebb állt a győzelemhez. A hajrában Fábián Rebeka az utolsó előtti percben lőtt góljával hosszabbításra mentette a párharc első mérkőzését. A ráadás a vendégekről szólt: a válogatott, kétszeres gólkirálynő Nagy Anett két találattal döntött.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert az utolsó pillanatig küzdöttek. Szenzációs mérkőzést játszottunk a bombaerős Astra ellen. Remélem ez a mérkőzés eljut oda és azoknak, ahova és akiknek kell. Nem adjuk fel, célunk, hogy visszahozzuk a párharcot ide, mert döntőbe szeretnénk jutni. Köszönjük a fantasztikus szurkolóink biztatását” – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak edzője.

Hajdúböszörményi TE–Brandmission Artifex Tolna-Mözs 5–1 (0–1) Hajdúböszörmény. V.: Takács I. (Berettyán, Puskás Z.).

HTE: Torma – Tell, Bokor, Pádár A., Vígh R. Csere: Szekér, Kota, Mogyorósi, Nagy A., Kovács A., Nagy M. Edző: Quirikó Vivien.

Tolna: Ősz – Varga A., Üveges, Szalkai K., Horváth H. Csere: Folk, Farkas K., Kaiser. Edző: Tóth Ferenc.

Gólszerzők: Vígh (21., 23.), Pádár (33., 36.), Kota (39.), illetve Üveges (12.).

Agenta Girls Szekszárd–Astra Kiskunfélegyháza 2–4 (0–0, 2–2)

Hosszabbítás után. Szekszárd, v.: Hartung (Pekoli, Kiss).

Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Kágyi, Fábián, Vöfély, Beke. Edző: Micskó Márk.

Astra: Farkas K. – Rozmis, Dikanová, Szabó B., Halászi. Csere: Krascsenics P., Godvár, Krascsenics Cs., Nagy A., Balázs, Urbán, Gelb, Mészáros. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Horváth K. (28.), Fábián (39.), ill. Halászi (29.), Krascsenics (34.), Nagy A. (47., 48.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!