kosárlabda, női NB I.

2018.04.28. 14:00

Az MK döntőjében egyszer már sikerült

A Magyar Kupa döntőjében kivívott győzelem adhat erőt a szekszárdi lányoknak a vasárnapi, soproni bajnoki előtt. Jó lenne egy győzelemmel visszaszerezni az elveszített pályaelőnyt.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

Fogcsikorgatva, az utolsó pillanatokig harcoltak a szekszárdi lányok csütörtök este a dugig telt városi sportcsarnokban, de Európa második legerősebb csapata nem kegyelmezett. A Sopron Basket 63–53-ra győzött a női NB I. döntőjének első meccsén, s ugyanúgy elvette a pályaelőnyt a KSC-től, ahogy tette azt tavaly, amikor 3–1-es összesítéssel szerezte meg a bajnoki aranyérmet.

„Kevés pontot dobtunk, ennyi ponttal nem lehet megnyerni egy bajnoki döntőt. Azt, hogy a Sopront hatvanhárom ponton tartottuk, szerintem jó dolog, de most nem mentünk vele semmire. Sokkal jobban kell dobnunk vasárnap, és bár a védekezésünkkel nem voltak nagy gondok, abban is javulnunk kell” – mondta Gereben Lívia, a szekszárdiak 18 éves bedobója a találkozó után.

Ha dobószázalékban feljavul a KSC, és sikerül szigorítani a védekezésen, akkor lesz esély rá, hogy a Magyar Kupa-döntőhöz (66–64) hasonlóan újfent megtréfálják riválisukat Studer Ágnesék.

A csütörtöki hazai meccsen nagy volt a különbség dobószázalékban a két csapat között (33, illetve 52), s nagy valószínűséggel az sem fog beleférni, hogy hét büntetőt eltékozoljanak Theodoreán Alexandráék vasárnap este.

A két napja mutatottnál sokkal jobban is tudnak játszani a szekszárdiak, ebben mindenképpen bízhatnak a lányok a második felvonás előtt. És az is növel(het)i a KSC győzelmi esélyeit a Novomatic Arénában, hogy az ujjtörtése után a bajnoki döntőn visszatérő center, Krnjics Szara ezúttal már nem edzésből, hanem játékból megy neki a második összecsapásnak.

Djokics Zseljko az első találkozó után kritikusan beszélt a játékvezetők produkciójáról. Valóban voltak vitatható ítéleteik – több dobás közbeni esetet nem egyenlő mércével mértek –, de botorság lenne (csak) erre fogni a vereséget, miként a mester sem tette ezt.

A szurkolókon csütörtök este semmi sem múlott, s a második találkozón is a csapat hatodik embere lehetnek. Már több tucatnyian jelezték, hogy ott lesznek Sopronban, s igyekeznek hazai pályát teremteni a szekszárdi lányoknak, ahogyan tették a kupadöntőben.

Női NB I., döntő, 2. mérkőzés. Sopron Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd. Sopron, Novomatic Aréna. Vasárnap, 18 óra (tv: M4 Sport, 22.15-től, felvételről). Vezeti: Földházi T., Kapitány G., Tőzsér D.

A bajnoki döntő harmadik mérkőzését jövő héten csütörtökön 20 órakor rendezik a szekszárdi sportcsarnokban.

Ez történt a csütörtöki mérkőzésen

Női NB I., döntő, 1. mérkőzés. Atomerőmű KSC Szekszárd–Sorpon Basket 53–63 (16–16, 11–15, 8–18, 18–14).

Szekszárd, 1200 néző: V: Cziffra Cs., Benczur T., Ádám J.

SZEKSZÁRD: Studer Á. 6/6, Oblak 11/3, GEREBEN 10/3, MCCALL 7, Kiss V. Csere: Theodoreán 4, Mansaré 4, Krnjics 3, Bálint R., COSTA 8.

SOPRON: Fegyverneky 9, TURNER 12/3, CRVENDAKICS 6, MILOVANOVICS 16/6, T. Jovanovics 7. Csere: Dubei 4, PAGE 9/3.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő állása: 1–0 a Sopron javára.

A második mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik Sopronban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!