Kosárlabda

2018.04.12. 17:11

Bajnoki címet érhet ez az összetartó erő

Második alkalommal invitálta ankétra drukkereit az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata. A Séd Söröző dugig telt, a játékosok virágot és sok-sok biztatást, a szurkolók pedig egy vacsorát kaptak.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Hosszú és fáradtsággal teli szezon vége felé jár a KSC Szekszárd. A tavalyi ezüstév után a Magyar Kupa-elsőséggel még fényesebb idényt tudhat magáénak a klub, amely nemzetközi szinten is letette idén a névjegyét. Mint azt Szabó Noémi, a KSC szakmai és sportigazgatója szerdán elmondta, a feszített tempó miatt csak most, a bajnoki elődöntő előtt tudták beiktatni a szurkolói ankétot.

„Egy kisvárosban különösen fontos egy ilyen fantasztikus szurkolótábor, mint amilyen nekünk van. Ezért is tartottuk lényegesnek, hogy valamilyen módon ezt megháláljuk nektek – mondta Szabó Noémi a klub fanatikusainak, akik, ahogy a szekszárdi sportcsarnokot, úgy a Séd Sörözőt is megtöltötték. A szakmai igazgató elmondta, rengeteget jelent a játékosoknak, hogy mérkőzésről mérkőzésre telt ház előtt léphetnek pályára, de az igazi fanatikus védjegye mégis az, hogy idegenbeli túrákra is elkíséri a csapatot. – Közhelynek hangzik, de valóban hatodik embernek számítanak a szurkolók, a bajnokság finisében pedig ez különösen felértékelődik” – tette hozzá.

„Soha nem felejtem el az első ankétunkat, ahol csak pár szurkoló volt jelen, s a játékosokkal és azok hozzátartozóival töltöttük meg a sorokat. Most pedig alig férünk el ebben a helyiségben – mondta Djokics Zseljko, aki megjegyezte, szerinte csak olyan gárda tud a bajnoki címvédő Sopron otthonában nyerni, amelyben a csapat és a szurkolók között nagy az összetartó erő. A vezetőedző megjegyezte, Borisz Maljkovics érkezésével Európa egyik legjobb szakmai stábja állt össze.

Egy szurkoló elmondta, számára azért szimpatikus a csapat, mert nem ész nélkül vásároltak nagy neveket (kiemelve a fiatalokat, a válogatottban is meghatározó Studer Ágnest és a rengeteget fejlődő Gereben Líviát, aki a Magyar Kupa-döntő MVP-je lett). Egy másik megköszönte, hogy húsz év után lett egy olyan csapata a városnak, amelynek meccseire örömmel mennek, s legtöbb esetben örömmel is távoznak a csarnokból.

Azt csak mi tesszük hozzá, hogy szombaton is jó lenne boldog szurkolókat látni, mert ez azt jelentené, hogy a KSC Szekszárd előnyt szerzett a ZTE NKK elleni elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!