Cselgáncs

2018.04.04. 13:09

Bor Barna nem megy az Eb-re

Balázs László

Budapest, 2017. augusztus 31. Csoknyai László gyõz az üzbég Davlat Bobonov ellen a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 81 kilogrammos súlycsoportjának versenyében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Judo Szövetség elnöksége jóváhagyta a szakmai bizottság jelölését, tizenhat magyar judós utazhat az idei Európa-bajnokságra. A névsor érdekessége, hogy hosszú idő után nincs ott a keretben a paksi Atomerőmű SE nehézsúlyú sportolója Bor Barna. Klubtársai közül Pupp Réka (52 kg, címvédő: Majlinda Kelmendi, koszovói), Csoknyai László (81 kg, címvédő: Alan Kubecov, orosz) és Cirjenics Miklós (100 kg, címvédő: Elkhan Mammadov, azeri) neve szerepel a listán.

A kontinensbajnokságot 2018. április 26. és 28. között Izrael második legnagyobb városában, Tel-Avivban rendezik meg. Rendhagyó lesz a verseny, hiszen egyrészt csütörtöktől szombatig tart majd, a megszokott négynapos program helyett csak három versenynap lesz, a csapat Európa-bajnokságot ugyanis 2018. július 18-án az oroszországi Jekatyerinburgban rendezik majd meg. Rendhagyó lesz azért is, mert az elmúlt másfél évtized legendás magyar főszereplői közül Ungvári Miklós, Ungvári Attila, Bor Barna és Joó Abigél sem tart a csapattal – van, aki sérülése után még nincs megfelelő formában, és akad, aki már a civil élet kihívásai miatt nem tudott eléggé felkészülni.

Így aztán lehetőséget kapnak a fiatalok. Az Eb-n a férfiaknál és a nőknél is 9-9 versenyzőt indíthatnánk, az erősebb nem válogatásánál Pánczél Gábor szövetségi edző előterjesztésére nyolc induló mellett voksoltak az edzők, a hölgyeknél viszont Toncs Péter szövetségi edző kitöltötte volna a keretet, csakhogy a nehézsúlyú Kárpáti Emese megsérült, így biztosan nem tarthat a többiekkel.

Az is fontos információ, hogy a keretbe kerültek olyanok is, akik nem minden válogatási feltételt teljesítettek, de klubköltségen vehetnek részt a felnőtt Európa-bajnokságon. A férfiaknál Gorjánácz Zsolt, Tóth Benedek, Vér Gábor és a korábban Pakson cselgáncsozó Ohát Zalán, a hölgyeknél pedig a 16 esztendős ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi is lehetőséget kaphat az Eb-n, amennyiben egyesületük vállalja a részvétel költségeit.

A magyar csapat legsikeresebb Európa-bajnoki indulója a legutóbbi tíz (!) kontinensbajnokságon sorozatban érmes tatabányai Csernoviczki Éva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!