amerikai foci

2018.04.04. 09:00

Jó rajtot vett az új csapat

Győzelemmel indította a divízió I-es bajnokság idei kiírását a Szekszárd Bad Bones amerikaifutball-csapat, amely hazai pályán 37–7-re győzte le a Budapest Eagles második csapatát.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Megújult csapattal, egy év kihagyás után tért vissza a másodosztályba a Szekszárd Bad Bones. Szép emlékekből nem volt hiány 2016-ban, akkor az elődöntőig menetelt a megyeszékhely gárdája. A Dunaújváros Gorillaz játékosaival, valamint légiósokkal kiegészülve idén sem adják alább a csapatnál.

Az Eagles második sora ellen jól látszottak, de azt is látni lehetett, hogy van még miben fejlődniük. Sok hibával játszottak a szekszárdiak, de a második félidei produkciójuknak köszönhetően magabiztos győzelemmel indították a szezon. A sikerből oroszlánrészt vállalt Sam Ogunlana, a skót futó (running back) két touchdownnal (TD) és egy kétpontos játékkal járult hozzá csapata sikeres kezdéséhez. Nemcsak a 24 esztendős támadó kezdte jó formában szekszárdi karrierjét, de a dunaújvárosi különítményből Jeszenszki Dávid, Szanyi Mátyás és Zsongor Ákos is sokat tett a győzelemért, míg a védelemből Pupp Bence és Bakos Bence emelkedett ki. Szó szerint, hiszen mindketten egy levegőből lehalászott labdával (interception) vétették észre magukat.

Airiss Hargrow (30), Sam Ogunlana és Nick Ward – volt minek örülni a három Bad Bones-légiósnak

„Tipikus nyitómérkőzést játszottunk. Sok labdát veszítettünk el, de összességében biztató játékot mutattunk – nyilatkozta Szabó Ferenc, a Bad Bones elnöke, egyben a speciális egység edzője. – Azt látni lehetett, hogy Nick Ward akkor tud igazán hasznára lenni a csapatnak, ha pontosan passzolnak neki. Ezúttal egy ilyen kvalitású irányító hiányzott a csapatból, valamint Ryan Newton, aki a brit válogatott összetartásán vett részt hazájában. Emellett úgy éreztük, hogy ezen a találkozón nem erőltetjük Airiss Hargrow játékát, így az ő debütálása várat még magára” – tette hozzá.

Divízió I, 1. forduló

Szekszárd Bad Bones–Budapest Eagles 2 37–7 (7–0, 7–7, 8–0, 15–0). A szekszárdi pontszerzők: Sam Ogunlana 2 futott TD, Jeszenszki Dávid 1 futott TD, Szanyi Mátyás, Zsongor Ákos 1-1 elkapott TD, Ogunlana 1 kétpontos, Vidák Szabolcs safety, Beretka József 3 extrapont.

A Bad Bones következő mérkőzésére április 14-én (szombat) kerül sor, akkor a divízió I-ben tavaly elődöntőig jutó Miskolc Renegades otthonába utaznak a szekszárdiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!