cselgáncs

2018.04.27. 13:53

Pupp ötödik, Csernoviczki ezüstérmes lett a rajton

Balázs László

Ötödik lett az Atomerőmű SE sportolója, Pupp Réka a tel-avivi Európa-bajnokság nyitónapján az 52 kilogrammos súlycsoportban. A junior Európa-bajnok paksi lány első mérkőzésén az olasz Rosalba Forcitinit győzte le, majd vereséget szenvedett attól a koszovói Distria Krasniqitől, aki a hónap elején győzött a törökországi Antalyában megrendezett Grand Prix-n.

Pupp számára a vigaszágon előbb a román Andreea Chitu következett, akit az aranypontért zajló hosszabbításban wazaarival győzött le. A bronzéremért a svájci Evelyne Tschopp kicsivel több mint húsz másodperc alatt ipponnal nyert a Braun Ákos edző tanítványa ellen. Ugyanebben a korcsoportban Szabó Katinka első meccsén kikapott.

A többi magyar versenyző közül 48 kg-ban a tatabányaiak olimpiai bronzérmese, Csernoviczki Éva ezüstérmes lett, miután a döntőben wazaarival kikapott az orosz Irina Dolgovától. Csernoviczki sorozatban a 11. kontinensviadalán állhatott dobogóra, mérlege két arany-, öt ezüst- és négy bronzérem. A vb 3. Karakas Hedvig (57 kg) hetedik lett, miután a vigaszágon ipponnal vereséget szenvedett a portugál Telma Monteirótól.

A paksi dzsúdósok közül a 81 kilogrammban versenyző Csoknyai László ma, Cirjenics Miklós (100 kg) pedig szombaton lép szőnyegre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!