Hungarian Open

2018.05.09. 19:01

A teljes magyar élmezőny itt lesz

Balázs László, archív fotó: Molnár Gyulaakovics Kornél

Olimpiai körülmények között harmadik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres lövészversenyt. Az esemény tegnapi felvezető sajtótájékozatóján Ács Rezső polgármester elmondta, a viadal legfontosabb üzenete, hogy várost megismerjék az ide látogató versenyzők, vezetők, fontos, hogy milyen benyomást teszünk rájuk, illetve a fiatalok számára szeretnék vonzóvá tenni a sportágat. Elhangzott, hogy a többi megyei jogú városhoz hasonlóan Szekszárd is hamarosan megkaphatja a XXI. századi lőteret, így újraéledhet a lövészsport a megyeszékhelyen.

A Magyar Sportlövők Országos Szövetségének főtitkára, Sinka László hangsúlyozta, az open a szervezet legnagyobb versenye, 250-300 indulóban limitálják a létszámot, s egyik fő állomása az olimpiára történő felkészülésnek. Eggyel nőtt a versenynapok száma, hiszen a NOB változtatott az olimpiai programon: 2020-ban Tokióban pisztolyban és puskában „vegyes párosban” is rendeznek viadalt. A versenyág bővülésének legnagyobb próbája – nemzetközi összehasonlításban – Szekszárdon lesz. A november 23. és 25. között lebonyolítandó erőpróba 3. napján bonyolítják le a klassszikus opent, amikor különböző kategóriákban szerepelnek a versenyzők. A futócéllövők külön teremben mérettethetik meg magukat. A főtitkár közölte, 50 pályát alakítanak ki, 110 millió forint értékű berendezés lesz felépítve a városi sportcsarnokban.

A teljes hazai élmezőny itt lesz, mellettük komoly létszámmal indulhatnak a délszláv lövők, akik erősek. Az elitbe tartozó kínai, amerikai versenyzők részvétele még kérdéses. Komoly médiaérdeklődés mellett zajlik majd az esemény, az interneten is lehet majd követni a számokat, illetve az M4 Sport 30 perces összefoglalót készít. Szeptemberben Dél-Koreában (Changwon) vb-t rendeznek, akár kvótás lövőt is köszönthetünk majd a novemberi viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!