küzdősportgála

2018.05.07. 13:11

Megint csattannak a pofonok

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Ha valaki hét évvel ezelőtt azt mondja Halász Gábornak, hogy 2018-ban már a kilencedik szekszárdi gáláján léphet kötelek közé, a cirkálósúlyú bunyós nagy valószínűséggel kinevette volna. Akkor, az albán Xhavit Visoka elleni UBO-címmeccs megnyerése adott lökést és erőt Halásznak és társainak ahhoz, hogy ne hagyják abba a hatalmas közönségsikert hozó gálák szervezését.

Ma Szekszárdon a női kosárcsapat bajnoki és nemzetközi kupameccseit leszámítva nincs olyan sportesemény, amelyik ilyen sok embert megmozgatna, mint a Harcosok Éjszakája elnevezésű esemény.

Az előző nyolc gála kivétel nélkül telt ház előtt zajlott, s az érdeklődés azóta sem kopott, az emberek szeretik a bunyót és kedvelik az MMA, valamint a K-1-es meccseket is.

A bunyó megszerettetése elsősorban a csupaszív Halász Gábor érdeme, aki igyekszik mindig kiszolgálni és szórakoztatni a rajongóit, az már nem rajta múlik, hogy sokszor nem olyan az ellenfél, aki ellen jókat lehetne bunyózni.

Halász Gábor eddigi nyolc meccsét kivétel nélkül megnyerte a gálákon. A sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte építeni, majd Szalai Viktort (2011), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és ismételten Szalai Viktort (2016) verte el.

Visoka és Béres ellen az UBO cirkálósúlyú kontinentális övéért, Szalai ellen pedig a szlovák bajnoki címért bunyózott. Az 57 meccsén 38 győzelmet és 19 vereséget számláló Halász az elmúlt években komoly, Európa-szerte jegyzett riválisokkal is találkozott.

Az algériai-francia Zine-Eddine Benmakhlouf, a kazah Issa Akberbajev, az orosz Jurij Kazsinszkij, és a horvát-ausztrál Mark de Mori elleni fellépései közül ugyan egyet sem tudott megnyerni, de rengeteget profitálhatott belőlük.

Azt, hogy ki lesz Halász ellenfele, nem lehet tudni, menedzsere, Petrányi Zoltán hétfőre ígérte, hogy beszámol az egyeztetések eredményeiről. Úgy tudjuk, hogy két szlovák és két magyar bunyós van benne a pakliban. Az biztos, hogy egy hatmenetes felhozó mérkőzésen fog kötelek közé lépni.

A gála iránt nagy az érdeklődés, a szervezők tájékoztatása szerint érdemes május 12-én jóval a kezdés előtt kilátogatni a városi sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!