Világkupa

2018.05.15. 13:50

Somorácz remekelt Szegeden

Rónai Gábor

A paksi Somorácz Tamás nagyszerű teljesítményt nyújtva két aranyat is begyűjtött az előző hétvégén a Szeged melletti Maty-éren megrendezett szezonnyitó rangsoroló viadalon.

Az Atomerőmű SE fiatalja a Graboplast Győr versenyzőjével, Mozgi Milánnal végzett az első helyen a kajak kettesek 1000, valamint 500 méteres döntőjében.

„Mindig az volt az álmom, hogy hazai közönség, család, barátok előtt képviseljem a nemzeti színeket és hozzak dicsőséget: úgy érzem, ez most sikerülhet. Egymásra találtunk Milánnal a hajóban és a parton is nagyon jól megértjük egymást, ami ad még egy pluszt az egységnek. Keményen megyek tovább, hiszen van mit pótolnom” – mondta Somorácz, aki nyilatkozatában a tavalyi, kényszerből kihagyott szezonjára utalt.

A két arany mellett egy bronzérem is jutott a felnőtteknél a paksiaknak. Pupp Noémi a kajak egyesek 500 méteres számában Bodonyi Dóra és Kárász Anna mellé állhatott fel a dobogóra.

„Nagyon jól ment a verseny. Örülök az eredménynek és az időnek is, bár sok klasszis távol maradt a hétvégén, úgy érzem nagyon nagy lépést tettem előre az U23-as mezőnyben. Remélem ezzel az eredménnyel alkalmas leszek, hogy elindulhassak a szegedi világkupán négyesben és bizakodva várom a válogatókat is” – mesélte Noémi a verseny után a paksi klub hivatalos honlapjának.

A rangsoroló verseny tétje az volt, hogy kik lehetnek még tagjai a magyar válogatottnak a hétvégi, szegedi Világkupa-versenyen.

Nemzetenként ezúttal is két egység indulhat majd minden számban, a magyaroknál A-hajóként azok szerepelnek, akik tavaly az adott számban vb-résztvevők voltak, B-egységként pedig azok, akik elsőként, vagy az A-egység mögött másodikként végeztek a mostani viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!