Mehetnek az Eb-re

2018.06.25. 12:33

Theodoreánék megnyerték a sorsdöntő meccset

A mindent eldöntő mérkőzésen legyőzte a görögöket, így kijutott az Európa-bajnokságra a Theodoreán Alexandrával felálló magyar 3x3-as női válogatott.

Rónai Gábor

Nem indult jól az andorrai selejtezőtorna a B-csoportba besorolt magyar válogatott számára. A néhány napja a B33 Tour pécsi állomásán legyőzött szerb válogatottól nagy csatában 18–16-ra kikapott Károlyi Andrea együttese, amely nehéz helyzetbe került. Az Atomerőmű KSC Szekszárd hátvédjével, Theodoreán Alexandrával felálló nemzeti együttes a folytatásra szerencsére nagyon összekapta magát és három remek győzelemmel kivívta a romániai Eb-n való részvétel jogát.

A csoportból hátralévő két mérkőzését az észtek (16–12) és a lettek (18–12) ellen megnyerte a magyar csapat, amely másodikként végzett, így az A csoport harmadikja (ebben a csoportban öten, míg a mieinkében négyen szerepeltek)várt rá az Eb-re jutásról döntő találkozón. A spanyol és az olasz együttes mögött a görög válogatott szerezte meg ezt a helyet, így Bozóki Bettináéknak a hellénekkel kellett farkasszemet nézniük. A tét a rivális vállát nyomta jobban, Károlyi Andrea csapata látványos, gyors játékkal könnyedén nyert 21–7-re (!), s a selejtezőtornán aratott legfölényesebb siker végül Eb-részvételt ért számára.

A magyar együttesben Theodoreán és Bozóki mellett Medgyessy Dóra és Ruják Nóra szerepelt. Az Európa-bajnokságot szeptember 14. és 16. között rendezik Bukarestben. Az andorrai selejtező mellett egy-egy tornát rendeznek még Franciaországban és Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!