AMERIKAIFOCI

2018.07.07. 13:19

Átlépné árnyékát a Bad Bones

Vasárnap a Budapest Cowbells 2 együttesén át vezethet a Szekszárd Bad Bones amerikaifutball-csapatának útja a Pannon Bowlba.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Két hete megtörte átkát a Szekszárd azzal, hogy az alapszakaszban legyőzte egyik legősibb riválisát, a Gladiators csapatát (49–23). Most saját árnyékukon kell túllépniük: a rengeteg elődöntő után a fináléba akarnak bejutni a Rosszcsontok.

Legyen szó Divízió I-ről vagy II-ről, a Bad Bones rendre eljutott az elődöntőig, azt a bizonyos utolsó lépést viszont csak egyszer, 2015-ben tudta megtenni – három éve a Gladiators lett a harmadosztály bajnoka. Előtte és utána is a küszöbön hasalt el a megyeszékhely csapata: 2013-ban az Újpest Bulldogs (0–42), majd a Budapest Hurricanes második csapata (22–63), 2016-ban a Gladiators (hosszabbítás után 14–20), tavaly pedig az ukránokkal felálló Nyíregyháza Tigers (0–26) jelentette számukra a végállomást.

A Szekszárdnak „kapóra jön”, hogy a Dunaújváros Gorillaz nem jutott be a HFL rájátszásába, így azon játékosoknak is csak erre a mérkőzésre kell koncentrálniuk, akik eddig két fronton játszottak. Ugyan a Cowbells első csapata elvérzett a HFL elődöntőjében, ez nem befolyásolja a keret összetételét.

„A csapat szinte teljesen fiatalkorú játékosokból áll, akik idén igen jól játszanak. Sokan járnak edzésre, a vezetőedző, Sergio Varela jó munkát végez a srácokkal, ezt én is tanúsíthatom, láttam pár edzésüket – mondta a szekszárdi Szabolcska Balázs, aki tagja volt a tavaly bajnokságot nyerő Cowbells HFL-csapatának. – Kiemelném Pusztai Vendel játékát, aki futóként jeleskedik, de ott van Golita Zoltán is, aki kemény, korát meghazudtoló szinten játszik. Rá érdemes lesz odafigyelnie a Bad Bones támadóinak!”

Az említett Gladiators elleni alapszakasz-mérkőzésen mind a védelem, mind a támadóegység kiváló munkát végzett a Bad Bones-nál. Hegedűs Bálint, Vidák Szabolcs és Bakos Bence nem engedte levegőhöz jutni a debreceni támadókat, míg a brit Ryan Newton három touchdownt pakolt fel a neve mellé.

„Sima győzelmet hozott az a meccs, de azon a találkozón kívül nem láttam őket játszani, így nem tudom megítélni, hogy miben erősek és miben gyengék. Akkor minden összejött nekik – folytatta Szabolcska. – Newton kiemelkedett azon a találkozón, ha meg tudja ismételni azt a formáját, kemény feladat elé állítja majd a Cowbells védelmét. Ugyanez a helyzet a fővárosiakkal. Ha a két csapat alapszakasz-meccsen nyújtott teljesítményét hozza, megnyerhetik a meccset. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas találkozó lesz, eseménydúsabb, mint amilyen a Gladiators elleni volt!” – osztotta meg gondolatait a válogatottságig jutó elkapó.

A két csapat májusban játszotta azt a mérkőzést, akkor a Cowbells pályaválasztásával 38–29-es hazai siker született.

Divízió I, elődöntő

Szekszárd Bad Bones–Budapest Cowbells 2, vasárnap, 15 óra. Szekszárd, műfüves pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!