amerikaifoci

2018.07.12. 14:11

Egyetlen lépésre vannak a történelmi győzelemtől

Nehezen élte meg a pálya széléről a Budapest Cowbells 2 elleni mérkőzést Szabó Ferenc. A Szekszárd Bad Bones elnöke, egyben a speciális csapat edzője szerint a bajnoki cím megszerzéséhez nem hibázhatnak annyit a játékosok, mint azt tették a múlt heti elődöntőben.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

– Egyáltalán nem volt sétagalopp ez az elődöntő!

– De annál nagyobb siker a döntőbe jutás! – vágta rá Szabó Ferenc, a Szekszárd Bad Bones elnöke. – Pokoli volt megélni ezt a közel három órát a pálya széléről, de történetünk során először játszunk Divízió I-es döntőt!

– Mi volt az oka, hogy ennyire nehéz volt a találkozó?

– Rengeteget hibáztunk. Hiába mondtuk el a játékosoknak, hogy milyen játék fog következni, mégis pontokat kaptunk. Pedig pontosan az történt, amire számítottunk, amit Kornél (Bachrathy Kornél, a csapat vezetőedzője – A szerk.) az elején részletesen elmondott és lemodellezett. Nemcsak a védők, a támadók is érthetetlen dolgokat produkáltak. Dekoncentráltak, fegyelmezetlenek, illetve figyelmetlenek voltak a játékosok, néhányan életükben nem játszottak ilyen rosszul, de a csapat erejét mutatta, hogy így is nyerni tudtunk.

– Köszönhetően a második félidei játékuknak...

– Össze kellett kapniuk magukat a játékosoknak, a szünetről már egy másik csapat tért vissza a pályára. Átbeszéltük, hogy mit kell és mit nem szabad csinálni, s bejött!

– Mekkora szerepe volt ebben Grátz Vilmos szövetségi kapitánynak, aki tíz éven keresztül a Dunaújváros Gorillaz csapatának vezetőedzője is volt?

– Most is sokat segített Kornélnak, de csak tanácsokat adott, ő nem szólt bele, hogy ezt így, azt meg úgy kell csinálni. Hatalmas szaktekintély az amerikai futballban, nagy tudású ember, akinek minden szavára érdemes odafigyelni. Azt egyelőre nem tudom, hogy a döntőre is eljön-e, mindenesetre előnyt jelentene számunkra, ha ott lenne velünk.

– Ha már a döntő szóba került. Az a Szombathely Crushers lesz az ellenfél, amely veretlenül jutott el eddig, s az alapszakaszban 17–10-re nyert Dunaújvárosban. Abból a meccsből ki lehet indulni?

– Ez teljesen más meccs lesz. Azt gondolom, hogy azt a mérkőzést is megnyerhettük volna (a Bad Bones Újvárosban vívta a hazai bajnokiját – A szerk.), végül néhány okból kifolyólag nem sikerült. Magunkat vertük meg. A múlttal azonban már nem akarunk foglalkozni, az akkorihoz képest egy sokkal egységesebb és sokkal jobb csapat vagyunk. A védelmünk mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, ami a kapott pontokban is meglátszik. Persze messzemenőkig nem írjuk le a Crushers-t, hiszen valóban veretlenül jutottak el a döntőig, rengeteg nagyon tapasztalt és tehetséges játékossal, illetve HFL-múlttal rendelkező győrivel a keretben. Azért mégiscsak az alapszakasz első és második helyezettje, a legtöbb és a legkevesebb kapott pontot gyűjtő csapatok a finalisták!

– Pár napja kiderült, hogy Szombathely ad otthont a döntőnek. Ez jó vagy rossz?

– Olcsóbb, mintha mi rendeztük volna. Persze jó lett volna, ha hazai közönség előtt vívhatnánk a döntőt és nem egy hosszú út után lépnénk pályára. Nagy kockázatot nem vállalok azzal, ha azt mondom, hogy a szekszárdi fináléra is kilátogattak volna annyian, mint amennyien a szombathelyi meccsen lenni szoktak. Egyszerűen az anyagiak miatt mi nem tehettük meg azt, hogy pályázzunk. Egy döntő színvonalas és rangjához méltó megrendezése ugyanis közel 400-500 ezer forintba kerül... A helyszínben amellett, hogy sokat kell utazni, az a rossz csak, hogy valamivel több Crushers-szurkoló lesz a lelátókon. Remélem, a drukkereink közül sokan elkísérnek bennünket a fináléra!

– Érdekes helyzet állna elő, hiszen a Gorillaz utolsó lett a HFL-ben, s biztos, hogy a divízió I-ben indul jövőre, míg, ha a Bad Bones megnyeri a másodosztályt, jogot szerez az élvonalban való szereplésre...

– Ez nem pontosan így van, hiszen a Szekszárd Bad Bones a Dunaújváros Gorillazzal közös csapatként van feltüntetve a szövetségnél, így az furcsán venné ki magát, ha a második számú csapat indulna magasabb osztályban. Erre nincs lehetőség. Ez viszont semmit sem von le az akaratunkból. Készülünk a döntőre, hiszen győzni megyünk Szombathelyre, hogy megszerezzük történetünk első bajnoki címét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!