strandkézilabda

2018.07.04. 19:15

Élvezetes meccseket hozott a szekszárdi strandkézilabda-kupa

Négy férfi és öt női együttes küzdött a Horfer Serleg strandkézilabda-kupán, amelyen dunaújvárosi és tamási siker született.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Hetedhét országra szóló híre van már a szekszárdi strandkézilabda-kupának. Nem csoda, hiszen a jó hangulat garantált, az együtt töltött idő pedig sokkal többet ér, mint az eredmény – foglalta össze az esemény titkát Lengyel Sándor, a torna kitalálója, főszervezője.

Az idei kupára Dunaújvárosból és Nemesnádudvarról is jöttek csapatok, s egyikük el is vitte a legjobbnak járó trófeát. A férfiaknál az újvárosi DAC Junior végzett az élen, megelőzve a Hosszúlépés néven induló szekszárdi formációt. Harmadik a hőgyészi Zsarnokgyíkok, negyedik pedig a paksi Ittasok lett.

A nőknél a Tamási KC végzett az élen – hiába, az összeszokottság nagy úr, a második helyen a KSE Zomba zárt, a bronzérem pedig a Nemesnádudvarról érkező, Sivatagi Rohamcsigák néven induló csapat játékosainak nyakába került. A Madocsa SE lett a negyedik, az újvárosi Steel Beach Girls pedig az ötödik.

A csapatok kétszer tízperces meccseket játszottak, ha mindkét csapat nyert egy félidőt, akkor büntetők döntötték el a győztes kilétét.

A tornán valójában mindenki nyertes volt, hiszen remek volt az idő – nem úgy, mint tavaly, amikor kétszer is le kellett fújni az eseményt –, a strandolók, kíváncsiskodók pedig izgalmas meccseken, látványos megmozdulásokat, szép gólokat tapsolhattak.

„Ez volt a tizenegyedik torna a sorban, de semmit sem kopott az esemény rangja – mondta lapunknak Lengyel Sándor. – A csapatok és a játékosok örömmel jönnek, mert tudják, hogy jó pálya várja őket és tartalmasan tölthetnek el együtt egy egész napot. Már most szeretném jelezni, hogy jövőre mindenképpen folytatjuk, várunk vissza mindenkit, és várjuk azokat is, akik most kaptak kedvet ahhoz, hogy megméressék magukat a tornán. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki tett érte, hogy ilyen jól sikerüljön az idei torna, külön köszönöm a főtámogatónknak, Horváth Ferencnek és párjának, Kőfalvi Adélnak, hogy évek óta segítik a munkánkat, mögöttünk állnak” – mondta Lengyel Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!