megyei foci

2018.07.27. 11:34

Ötvenhat csapat szerepel a megyei bajnokságokban

A megyei első osztályban tizenegy, a megyei második vonalban tizenhat, a megyei harmadik osztályban pedig huszonkilenc csapat küzd majd a helyezésekért a 2018/2019-es szezonban.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A megyei fociszövetség versenybizottsága tegnapi ülésén jóvá hagyta a megyei bajnokságok csoportbeosztásait. A legutóbbi kiírásnál kettővel több, összesen 56 csapat vág neki az új idény küzdelmeinek.

A megyei I. osztály 11 csapatos lesz, a Nagymányoki SE létszám, illetve anyagi problémák miatt visszalépett, az Őcsény SK pedig nem tudta teljesíteni a nevezés feltételeit. A kis létszám miatt három kört játszanak a csapatok, így minden együttes 30 mérkőzésen lép pályára. A lebonyolítás szerint a kisorsolt őszi meccseket játsszák majd újra. Változás az előző idényhez képest, hogy az ifjúsági mérkőzéseket ismét a felnőtt találkozók előtt rendezik. A szezon küzdelmei az augusztus 11-12-i hétvégén kezdődnek.

A megyei I. osztály mezőnye: Bátaszék SE, Bonyhád VLC, Dombóvár FC, Dunaföldvári FC, Kakasdi SE, Kölesdi SE, Majosi SE, Szedresi SE, Tamási 2009 FC, Tevel Medosz SE, Tolna VFC.

A Nagymányokot és az Őcsényt a megyei II. osztályba sorolta be a versenybizottság. A létszám ugyanúgy 16 csapatos lesz, mint legutóbb. A megyei II. osztályú bajnokok közül a Tolna II-Bogyiszló lépett feljebb, a Sióagárd SE és a KSE Gyönk ugyanakkor a harmadik osztályba nevezett. Ugyanúgy, ahogy a szezon közben a megye kettőtől visszalépő Bátaapáti SE. A lebonyolítás az előző idényhez hasonló lesz, őszi-tavaszi rendszerben 30 mérkőzést játszanak a csapatok. A bajnokság küzdelmei a megyei élvonalhoz hasonlóan augusztus 11-12-én rajtolnak.

A megyei II. osztály mezőnye: Aparhanti SE, Bölcske SE, Bonyhád-Börzsöny SE, Dunakömlődi SE, Faddi SE, Gerjeni SK, Kaposszekcső-Csikóstőttős KSE, Kisdorogi FC, Madocsa SE, Mórágyi SE, Pincehelyi ATE, Simontornya TC 22, Szekszárdi UFC II, Tolna VFC II-Bogyiszló, Őcsény SK, Nagymányoki SE.

A megyei III. osztályban két csoportban 29 együttes küzd a helyezésekért. Egy év kihagyás után újra lesz csapata Dunaszentgyörgynek, ismét lesz foci Nakon, és az egykor szebb napokat látott Atomerőmű SE is nevezett. Új klub a Dombóvári LK. Két egyesület nevét hiába keresik a sportszeretők, a Szakály KSE és a Tengelici SE nem nevezett a 2018/2019-es szezonra.

 

Két csapat juthat a Magyar Kupa országos főtáblájára

Az alanyi jogon induló Paksi FC (NB I), Szekszárdi UFC (NB III) és Paksi FC II (NB III) mellett két csapatot adhat a megye a Magyar Kupa országos főtáblájára. Az eddigieknek megfelelően a megyei I. osztályú csapatoknak kötelező a részvétel, a többieknek lehetőségük van az indulásra. Az előző kiírással ellentétben ezúttal egyetlen alacsonyabb osztályú gárda sem nevezett, így csak a megye egyesek küzdenek a két főtáblás helyért. Az 1. forduló mérkőzéseit augusztus 15-én, szerdán 17.30 órától rendezik. A tegnapi sorsoláson eldőlt, hogy Tevel–Kölesd, Szedres–Tolna, Kakasd–Bátaszék, Dombóvár–Bonyhád és Dunaföldvár–Tamási mérkőzéseket rendeznek. A Majos erőnyerőként bejutott a második körbe.

A mérkőzéseket az elől szereplő csapat otthonában játsszák. A megyei MK második fordulójának mérkőzéseit augusztus 22-én szintén 17.30 órakor játsszák, a harmadik fordulóra pedig augusztus 29-én, 17 órakor kerül sor. Miután az utolsó kör előtt három csapat marad állva, a kisorsolt meccs győztese mellett az erőnyerő jut fel a sorozat főtáblájára.

Az őszi-tavaszi lebonyolítás szerint a Keleti csoportban 28, a Nyugatiban 26 meccset játszanak a klubok. Keleten a páratlan létszám miatt egy csapat mindig szabadnapos lesz. A bajnokság küzdelmei egy héttel a megye egy és megye kettő után, az augusztus 18-19-i hétvégén kezdődnek.

A megyei III. osztály mezőnye, Keleti csoport: Decs KSE, Dunaföldvári FC II, Gyapa DSE, Györkönyi SE, Izményi SE, Kajdacsi SE, Nagydorogi KSE, Németkéri SE, Pálfai SE, Pusztahencse KSE, Gyönk KSE, Bátaapáti SE, Sióagárdi SE, Dunaszentgyörgyi SE (új), Atomerőmű SE (új).

Nyugati csoport: Dalmand KSE, Döbröközi KSE, Hőgyész SCE, Iregszemcsei SE, Kakasd SE II-Kéty, Kölesdi SE II, Magyarkeszi KSE, Majosi SE II, Regölyi SE, Tamási 2009 FC II, Tolnanémedi KSC, Zomba KSE, Dombóvári LK (új), Naki SE (új).

A bajnokságok sorsolását jövő héten készítik el a megyei szövetségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!