Faddi SE

2018.07.26. 11:16

Sikeresen építi a jövőt a Faddi Sportegyesület

A fejlett infrastruktúra és a sikeres utánpótlás szorosan összekapcsolódik a Faddi SE labdarúgóklubnál.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Négy éve kezdődött el egy komolyabb munka a faddi telephelyen, s aki hosszú idő után újra kilátogat oda, biztosan elcsodálkozik a változásokon. A jó minőségű főpályán kívül egy 60x40méteres edzőpálya, egy 40x20méteres műfüves pálya, egy füvesítés alatt álló 40x30 méteres kis pálya és egy bekerített teqball pálya áll a játékosok rendelkezésére. Ráadásul mindegyik megfelelő fényerősségű világítással rendelkezik, ezért lehetőség van esti, villanyfényes mérkőzések megrendezésére is.

Ezen felül az öltözőépület is teljes renováláson esett át, melléképület épült, hamarosan pedig megkezdődnek 2x100 fős lelátó építési munkái is, amelyek közül az egyik lefedésre kerül.

A felsoroltak nem készültek volna el, ha nem lettek volna, akik ezeket használják.

„A labdarúgó szakosztálynak jelenleg mintegy 150 tagja van és minden korosztályban, az U7-től egészen a felnőtt női és férfi csapatig szerepeltetjük őket a megyei bajnokságokban. Nyáron strandfociban, telente a futsal bajnokságokban is megmérettetik magukat az utánpótláskorú játékosaink, ahol szintén eredményesen szerepelnek – mondta lapunknak Vida Tamás, az egyesület U19-es és felnőtt csapatainak edzője, szakosztály vezetője. – Az infrastruktúra fejlődésével a tudatos és következetes szakmai munka is elkezdődött. Mára van olyan korosztály, akinek heti 4-5 edzése van, ami megyei szinten ritkaságnak számít.”

Az elmúlt két szezon eredményei azt mutatják, sikeresen építik a jövő nemzedékét Faddon. A tavalyi évben az U13 futsal csapat ért el nagy sikert azzal, hogy bejutott az országos négyes döntőbe, míg az idei évben a már kizárólag faddi nevelésű gyermekekből álló U14-es csapat a megyei első osztályban az első, az U16-osok a második helyet szerezte meg, az U19-es gárda pedig bronzérmes lett a másodosztályban. A kuriózum, hogy mindkét gárdát női edző irányítja: az U16-ot Nyirati Kinga, a legfiatalabbakat Folk Renáta.

„Néhány év múlva valószínűleg az ezekben a csapatokban szereplő gyerekek adják majd a felnőttcsapat gerincét, de néhányan magasabb szinten is megállhatják majd a helyüket. Ilyen például Ulbert Renátó, aki mindkét korosztályban gólkirály lett, s aki a szezon végeztével a Budapesti Honvéd akadémiáján folytatta a pályafutását. Nagy valószínűséggel az U15-ös magyar válogatott keretébe is bekerül” – büszkélkedett Vida.

Hogy mi a siker titka?

„Egyesületünkre jellemző, hogy a különböző korosztályok együtt edzenek, akár a felnőttekkel is, mert így sokkal nagyobb erőbedobásra vannak késztetve, nem ijednek meg a párharcoktól, a pályán gyorsabb és jobb döntéseket hoznak. Alapelv, hogy minden játékos, minden csapat egyformán fontos és a rendelkezésre álló szerény anyagi kereteket nem a felnőttcsapat játékosainak szponzorálásra fordítjuk, hanem jó közösséggel és körülményekkel kötjük egyesületünkhöz a játékosokat” – jegyezte meg Vida Tamás.

A jó minőségű pálya és az eredményes játék pedig magával hozza a közönséget is. Utánpótlás mérkőzésekre is rendszeresen 100-150 szurkoló látogat ki, a hazai felnőtt meccsek szurkolói létszáma pedig több esetben is meghaladta 300 főt, emellett idegenben is sokszor hazai pályát teremtenek a faddi drukkerek.

Elmondható tehát, hogy a jövő nemzedéke mellett már jó szurkolótábort is kialakított a Faddi SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!