NŐI FUTSAL

2018.08.18. 08:02

Érem reményében készül a Szekszárd

Gőzerővel készül az új szezonra a Szekszárd, amely abban a reményben vágott neki az előtte álló feladatoknak, hogy egy év szünet után ismét bajnoki érem kerül a csapat tagjai nyakába.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Közel három hónapja annak, hogy véget ért a megyeszékhely együttesének 2017/2018-a idénye, az élvonalbeli gárda bő egy hete már el is kezdte a felkészülést az új szezonra. Micskó Márk vezetőedző az első pár napban még a műfüves pályán vezényelt edzéseket övéinek, a második héttől viszont már a teremben zajlanak a tréningek.

„Változatos edzésekkel készülünk az előttünk álló feladatokra. Volt már közös strandolás, közös edzés az utánpótlás-csapatokkal, de Hacsa Mónikának köszönhetően egy jó hangulatú cardio dance is szerepelt a programban” – mondta az élvonalban szereplő együttes vezetőedzője.

Mint azt Micskó Márktól megtudtuk, a keretben is több változás történt. A csapat kapitánya, Horváth Katalin – aki alapítótagja volt az egyesületnek – bejelentette visszavonulását, de Megyes Ágnes is civil életére koncentrál a jövőben. Velük nemcsak a szekszárdi klub, de a magyar felnőtt válogatott is két fontos játékossal lett kevesebb. Megyeshez hasonlóan a két éve Szekszárdra érkezett Fábián Rebeka is továbbállt, a fiatal játékos a munka mellett a nagypályás labdarúgást választotta a futsal helyett. A csapatkapitány visszavonulása után Ganczer Hajnalkáé lesz a karszalag.

Azt, hogy kik jönnek erősítés gyanánt a megyeszékhely együtteséhez, az edző sejtelmesen annyit árult el, hogy folyamatosan érkeznek az új játékosok, akiket hamarosan be is jelentenek.

Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, a Szekszárd címvédőként vesz részt a jövő vasárnapi (augusztus 26.) ELTE Kupán, míg két nappal később a másodosztályú TF-fel találkoznak Ganczerék.

Az élvonalban

Pénteken kisorsolták a női NB I alapszakaszának párosításait. A tavaly negyedik helyen végzett Agenta Girls Szekszárdi FC számára ennél nem is lehetne nehezebb a kezdés. Az első fordulóban (szeptember 22-23.) a bajnoki címvédő Hajdúböszörményi TE-hez látogat Micskó Márk csapata, amely a következő körben az ezüstérmes Astrát fogadja, majd jön a Tolna-Mözs elleni megyei rangadó idegenben.

Az előző idényhez hasonlóan most is nyolc csapattal rajtol el az NB I. A változás csupán annyi, hogy a bennmaradt csapatok közül a Ricsilla, illetve a helyére felkért Salgótarján sem vállalta a szereplést, helyettük újoncként a Kalafa szerepel majd az élvonalban. A lebonyolítás nem változott, az alapszakasz után felső- és alsóházra bomlik a mezőny, az oda-visszavágós párharcok után pedig a helyosztókra kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!