labdarúgás

2018.08.22. 15:18

Majd’ két évtized után harsant fel a taps az ASE sporttelepen

Valóság lett a régóta dédelgetett álomból, vasárnap újra bajnokit játszott az Atomerőmű SE felnőtt futballcsapata. Az egykori remek spílerek bizonyították: még ma is tudnak focizni.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Atomerőmű SE–Szigetszentmiklós 2–2 az NB II. Nyugati csoportjában. Atomerőmű SE–Györköny SE 1–0 a megyei III. osztály Keleti csoportjában.

Tizennyolc év és kilenc hónap telt el a két találkozó között, ennyi időt kellett várniuk a paksi szurkolóknak arra, hogy újra felnőtt bajnokit láthassanak az ASE Gesztenyés úti sporttelepén.

– Valahol el kell kezdeni, a lényeg az, hogy újra van kinek szurkolni – fogalmazta meg a lényeget a bejáratnál egy idősebb úr, aki kérdés nélkül kezdte sorolni azt a csapatot, amelyikért utoljára szoríthattak a drukkerek a sok nagy csatát megélt stadionban.

Fejes Zoltán (balról, pirosban) olykor akrobatikus mozdulatokat bemutatva lőtt kapura Fotó: Mártonfai Dénes

A Mausz – Wolf, Jávorka, Magócs – Benedeczki, Debreceni, Majsai, Mészáros Zs. (Mersich, 60.), Osztermájer (Kiss T., 46.) – Varga L., Fejes Z. összeállításban játszó együttes ötödik helyen állt az őszi szezon után, amikor egyik napról a másikra beütött a krach, a vezetőség bejelentette, hogy ennyi volt, a jövőben nem finanszírozza tovább a felnőttcsapatot...

Az akkori tizenháromból egy ember, Fejes Zoltán vasárnap is ott volt a pályán az Atomerőmű SE-ben. Az örökifjú támadó januárban ünnepelte 50. születésnapját (!), ám még ebben a korban is a megye egyik legjobb befejező csatárának számít. Az előző szezonban a megye kettes Faddi SE-ben 31 gólt szerzett, s nem kell nagy bátorság hozzá, hogy kijelentsük: ha elkerülik a sérülések, hasonló teljesítmény ezúttal is benne van a lábában és, hogy stílszerűek legyünk: a fejében.

A jó időben sokan kiültek az ASE sporttelep kissé viseltes lelátójára Fotó: Mártonfai Dénes

– Fura érzés volt kifutni ennyi idő után az ASE mezében az ASE pályára, de annak nagyon örülök, hogy megvalósult a Buzás Attilával és Orosz Józseffel dédelgetett álmunk – mondta Fejes Zoltán. – Boldog vagyok, hogy az egészségem engedi, hogy ötven évesen még futballozhassak, de sokat is teszek ezért, a mozgás az életem. Egy kicsit talán túlizgultam a visszatérést, ami lehet, hogy furcsán hangzik az én számból, az én koromban, de kritikus vagyok magammal szemben, ez a meccs nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Jó volt ugyanakkor látni, hogy ilyen sok ember kijött nekünk szurkolni, buzdítottak bennünket, a végén pedig a tapsot is megkaptuk. Azt gondolom, jó kis társaságot sikerült összehozni, sokra lehetünk képesek, szeretnénk megnyerni a bajnoki címet – tette hozzá Fejes.

Valóban nem jött könnyen ez a győzelem, de azért csak kicsikarták az atomosok. A 45 éves Radics Attila hat év után szerzett bajnoki gólt, legutóbb még a 2012/2013-as idényben a szintén megye hármas Pusztahencse színeiben volt eredményes a szakcsiakkal szemben 6–0-ra megnyert összecsapáson. Aztán szögre akasztotta a csukát, mígnem jött a hír, hogy újjáéled az ASE...

– Már régóta beszédtéma volt, hogy újra lehetne felnőtt futballcsapata az ASE-nek, mert ha jobban belegondolunk, Pakson másutt nincs lehetőség arra, hogy amatőrök focizzanak – mondta Radics Attila. – Bevallom, egy kicsit furán éreztem magam a pályán, fel is tettem magamnak a kérdést, hogy mit keresek én itt egyáltalán negyvenöt évesen, de aztán körbenéztem, és láttam magam mellett Fejes Zoltánt és Erdélyi Pétert. Nagyon jó kis társaságot sikerült összehoznunk, mindenki szeret focizni, örömmel jön edzésre, jól érezzük magunkat együtt, talán ez lehet a siker titka. Örülök a gólomnak, talán pályafutásom egyik legkönnyebb találata volt a hétvégi, de a lényeg, hogy három pontot és győzelmet ért – mondta Radics, aki Nagy Dávid próbálkozását követően a kapufáról kipattanó labdát lőtte közelről a hálóba.

Vörös József (balra), az ASE régi spílere és a mostani, Buzás Attila Fotó: Mártonfai Dénes

„Szép volt Racsa!” – jött a szurkolói reakció a gólra, Radics pedig mosolyogva nyugtázta, hogy nem olyan öreg még, hogy ne élvezné a focit.

Krepsz Krisztiántól egykor rettegtek a megyei élvonal védői és kapusai, volt olyan szezon, amikor 45 gólt (!) szerzett, de a húszra szinte minden idényben jó volt. A legendás szentgyörgyi aranycsapatban Radics mellett ő is ott volt, a kétezres évek elején két aranyérmet is ünnepelhetett a megyei élvonalban. A megye háromban még nincs érme, talán majd jövő nyáron, a mostani szezon végeztével a nyakába akasztanak egyet.

– Azonnal igent mondtam, amikor Buzás Attila felhívott, hogy lenne-e kedvem az ASE-ben futballozni – mondta Krepsz Krisztián. – Az előző szezont kihagytam, nem vagyok még a legjobb erőben, de az a célom, hogy utolérjem magam. Nagyon jó a csapat, a régi játszótársakkal, a barátokkal futballozhatok újra, szeretnénk jó eredményt elérni a szezon végén. A Györköny ellen még nem volt az igazi, amit nyújtottunk, de lesz ez még jobb is – tette hozzá a 38 éves támadó, aki arra a kérdésre, hogy megcélozza-e a gólkirályi címet, csak annyit mondott, hogy először jöjjön az első. Azt csak mi tesszük hozzá, hogy utána biztosan jön majd a többi is.

Amikor a sok mosolygó, jókedvű futballistával együtt elhagytuk a sporttelepet, búcsúzóul annyit jegyeztünk meg: jó volt újra együtt látni benneteket srácok!

Megyei III. osztály, 1. forduló

Atomerőmű SE–Györköny SE 1–0 (0–0).

Paks, ASE sporttelep, 150 néző. V: Álló T. (Pesti V., Pesti É.).

ASE: Szabó T. – Bors, Erdélyi P., Füredi – Németh, Nagy D., Herger, Fejes Z., Krepsz (Boris K., 75.) – Dömény (Szél J., 55.), Radics (Bárányos G., 59.). Edző: Orosz József.

Györköny: Sági R. – Retkes, Bodahelyi, Pámer, Füller (Zemkó, 74.) – Horváth G., Kovács J., Bán A. (Horváth Zs., a szünetben), Horváth J. –Deák Z. (Száraz I., 69.), Lamm. Játékos-edző: Deák Zoltán. Gólszerző: Radics (58.).

Nagy visszatérők

Egy év kihagyás után győzelemmel tért vissza a Dunaszentgyörgy SE a megyei futballtérképre, a nakiak pedig öt év elteltével játszottak újra bajnokit, s értek el döntetlent Zombán. Biztató győzelemmel kezdett a második számú, régi spílereket felvonultató dombóvári csapat, az LK.

Keleti csoport, 1. forduló

Dunaszentgyörgyi SE–Kajdacsi SE 3–0 (2–0)

Dunaszentgyörgy, V: Szigeti I. (Márk P.). Gól: Katz J. (22.), Kertész J. (30.), Decsi B. (84.).

Sióagárdi SE–KSE Decs 0–2 (0–1)

Sióagárd, V: Kardos B. (Albert J.). Gól: Szili D. (6.), Szabados Molnár (73.). Kiállítva: Sági Gy. (Sióagárd, 43.), Alberczki S. (Decs, 43.).

Pálfai SE–Dunaföldvári FC II. 4–3 (3–1)

Pálfa, V: Hartung V. (Gehring Sz., Weitner Á.). Gól: Magyar A. (33., 55.), Lakos (3.), Tórizs (28.), illetve Széles G. (42., 63., 86.).

Pusztahencsei KSE–Nagydorog KSE 3–1 (1–1)

Pusztahencse, V: Tálas Z. (Domokos L., Szigeti I.). Gól: Rostás Gy. (31., 65., 89.), illetve Reining (8.).

Az Izmény SE–Bátaapáti SE összecsapást október 22-re (kezdés: 14.30 óra) halasztották. A Gyapa DSE és az Izmény SE szabadnapos volt.

Nyugati csoport, 1. forduló

Dombóvári LK–Tolnanémedi KSC 3–2 (2–1)

Dombóvár, V: Mihálovics L. (Kovalcsik Z., Hódi B.). Gól: Bock (17.), Illés I. (32.), Horváth Á. (92.), illetve Ferencz J. (45.),

Illés I. (61., öngól).

KSE Zomba–Nak SE 3–3 (2–0)

Zomba, V: Csobot L. (Haraszti I., Haraszin K.). Gól: Schumacher (13., 33.), Kerekes R. (50.), illetve Rácz M. (70., 92.), Szakó (90.).

Magyarkeszi KSE–Döbröközi KSE 4–8 (3–3)

Magyarkeszi, V: Szabó P. (Váncsa A., Csobot L.). Gól: Bella (17., 41.), Récsei (26., 68.), illetve Török Cs. (20., 27., 80.), ifj. Varga L. (75., 83., 86.), Varga R. (38., 90.).

Kölesdi SE II–Tamási 2009 FC II 1–4 (0–2)

Kölesd, V: Knap Z. (Szilágyi H., Simon B.). Gól: Szabó T. (67.), illetve Juhász I. (4., 38., 55., 82.).

Dalmandi SK–Hőgyészi SCE 1–6 (1–2)

Dalmand, V: Kiss G. (Kardos B., Haraszin K.). Gól: Beke D. (6.), illetve Eszényi (72., 90.), Száraz Gy. (26.), Kerekes N. (39.), Szabó L. (49.), Krémer (76.).

Iregszemcsei SE–Regölyi SE 3–3 (2–1)

Iregszemcse, V: Albert J. (Hódi B., Kiss J.). Gól: Veszprémi R. (34.), Mudris (38.), Klein V. (82.), illetve Végh G. (4., 68.), Kiss I. (48.).

A Majosi SE II–Kakasd SE II-Kéty mérkőzést november 17-re (kezdés: 13 óra) halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!