Kosárlabda

2018.08.27. 19:31

Reggeltől estig pattogott a labda az atomvárosban

Száznál is több embert csalogatott ki a levegőre a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójában szombaton megrendezett Atomcity Streetball Jam.

Rónai Gábor

Mindent elárult a hangulatról az a harsány kacaj, ahogy a kislányok harcoltak a labdáért az első ízben megtartott dzsemborin.

Régen rendeztek ilyen eseményt Pakson, az adidas challenge „országjáró vonata” évek óta nem érinti az atomvárost és a megyeszékhelyt sem.

Pedig milyen jó kis „bulik” zajlottak annak idején mindkét városban, Szekszárdon például a Garay tértől szinte a vasútállomásig kosárpalánkok álltak, óvodások és nagypapák ostromolták szorgosan a gyűrűt reggeltől késő estig.

„Szerettünk volna csatlakozni az országos adidas challenge-hez, de későn eszméltünk – mondta Jan Pavlik, az ASE technikai vezetője, az egyik szervező, aki Asztalos Norberttel, a Pakson csak Norba néven ismert fiatalemberrel hozta tető alá a rendezvényt. – Az ötletet semmiképpen sem akartuk veszni hagyni, így önállóan megszerveztük. Harminc csapatban százhúszan kosárlabdáztak, a VIP-kategóriába pedig helyi ismert embereket, sportolókat hívtunk. Első nekifutásra nem volt rossz, egy kicsit felélesztettük a streetballt a városban” – tette hozzá.

A cselgáncsozó Bor Barna és Csoknyai László első szóra igent mondott a meghívásra, már csak azért is, mert a fellépésük jótékonykodás is volt, a megyei kórház gyermekosztályának a napokban szeretnék ádatni a szervezők az összegyűjtött pénzadományt.

De pólót és rövidnadrágot húzott Szabó Péter, Paks város polgármestere is.

„Fiatalon jómagam is játszottam az ASE-ban, aztán az egyetemi csapatban is kosárlabdáztam, így örömmel jöttem – mondta a városvezető, aki jó érzéssel nyugtázta, milyen sok fiatalt tudott megmozgatni az esemény. – Számunkra, az önkormányzat csapata számára nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos. Bízom benne, hogy jövőre jön a folytatás, akár önálló rendezvényként, mint idén, akár az országos sorozat részeként. Ehhez minden támogatást igyekszünk megadni a szervezőknek” – tekintett előre a polgármester.

Az egész napos dzsemborit este egy pörgős, zenés bulival tették emlékezetessé a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!