kosárlabda

2018.08.07. 20:58

Tizenhat játékos kezdte el a felkészülést a BKSE-nél

Hétfőn edzésbe állt a férfi NB I./B Piros csoportjában szereplő Knipl Kft. Bonyhádi KSE kosárlabda-csapata.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Tárva-nyitva voltak az áprilisban átadott új bonyhádi sportcsarnok bejárati ajtajai, a küzdőtér felől pedig cipők nyikorgó hangja hallatszott. A Völgység fővárosát sem kerülte el a napok óta tartó hőség, még hétfő kora este is 30 Celsius-fok fölött járt a hőmérséklet, a csarnokban pedig – hőség ide vagy oda – a város másodosztályú kosárcsapata készült az új idényre.

A tavalyi szezonhoz képest szokatlanul sokan voltak a tréningen, hiszen amíg a 2017/2018-as kiírásban akadt olyan eset, hogy mindössze két cserejátékos állt Morgen Frigyes rendelkezésére, addig a hétfői első edzésen 16 sportolóval számolhatott a szakember. Erre Darabos Péter is csak csettinteni tudott.

„Egyelőre minden jól alakul, reméljük, az új évadban elkerülnek bennünket a sérülések, s megmarad ez a létszám” – bizakodott a bonyhádi klub ügyvezető elnöke.

Ott volt a parketten, s izzadta végig új társaival az edzést a kaposvári születésű, de a PEAC-ban is megfordult Nagy Bence, a szintén somogyi illetőségű és hozzá hasonló utat bejáró Kis Milán, valamint a PVSK-nevelés Buday-Sántha Attila.

Visszatért a szerb Szinisa Ugrinics, aki ugyan elsősorban a nyugdíjba vonuló edző, Mészáros András helyét veszi át az utánpótlásban, de nincs kizárva, hogy a felnőttcsapatban is játéklehetőséget fog kapni.

És ha már utánpótlás: az élvonalban szereplő Atomerőmű SE-vel kötött együttműködési megállapodás értelmében a bonyhádiaknál szerezhet majd további rutint a két fiatal tehetség, Pupp Bence és Dorogi Gergő.

Ami a tavalyi keretet illeti, nemcsak érkeztek, távoztak is játékosok. A vezetőség megköszönte a szerb Bojan Lazics és Grebenár Péter munkáját, míg Kovács Balázs visszavonult.

Jó hír viszont a szurkolóknak, hogy a tavalyi szezon meghatározó tagjai, így a két magasember, Tömösváry Máté (átlagban 14,19 pont, 7,28 lepattanó) és Somogyfoki Szabolcs (9,88 pont, 5,75 lepattanó), valamint Somogyfoki Péter (12,7 pont, 4 assziszt) is Bonyhádon maradt.

Utóbbi ráadásul a nyár egy részét a 3x3-as U23-as válogatottal töltötte, többek között egy franciaországi tornán.

A héten még kondíciós és labdás gyakorlatok alkotják az edzések programját, a jövő héten viszont már a kontakt edzés is színesíteni fogja a repertoárt.

A harmadik héttől edzőmeccsek sora veszi kezdetét, a Morgen-csapat a Vasas Akadémiával, a PVSK-val és a Bajával is megmérkőzik, egyelőre pontos időpont nincsen.

A szezon szeptember második hétvégéjén kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!