kosárlabda

2018.09.03. 19:37

A Vasas Akadémia otthonában szenvedett vereséget a Bonyhádi KSE

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Megfogyatkozott kerettel utazott a Vasas Akadémia otthonába a Knipl Kft. Bonyhádi KSE, a völgységi klub végül 96–66-os vereséget szenvedett csoportriválisától. Az eddigi tizenhatos keretből Baki Sándor, Pechár Csaba, Hadnagy Bence és Somogyfoki Péter nem állt Morgen Frigyes rendelkezésére, utóbbi 3x3-as válogatott tornán vett részt Debrecenben. Ott volt viszont, s kezdőként számíthattak Jilling Lászlóra (borítóképünkön középen) a bonyhádiak. Az irányító hosszú ideje bajlódott térdsérüléssel, s kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára léphet-e idén.

– Nyáron heti két kondis edzéssel és egy gyógytornával igyekeztem a lábamat formába hozni, erősíteni, ami a jelek szerint jól sikerült. Ez viszont egy hosszú folyamat, amire év közben is szükség lesz. Edzések során ilyenre nincs időnk, ezért ezt egyénileg kell megoldani – árulta el Jilling László, hogyan sikerült kilábalnia sérüléséből. – A társaság fele új arcokból áll, de alakul a jó közösség, hasznosan telnek a munkaórák a teremben. Egy kisebb kitérőtől eltekintve hosszú ideje játszom itt. Magaménak érzem a bonyhádi csapatot, s amellett, hogy újra élvezni szeretném a játékot, sikerekhez szeretném vezetni a gárdát. Bízunk a számunkra sikeres szezonban, hogy fel tudjuk majd venni a versenyt az ellenfelekkel a szinte profi ligává alakult B-csoportban – mondta el első benyomásait és a jövőt illetően az irányító.

Felkészülési mérkőzés. Vasas Akadémia-Knipl Kft Bonyhádi KSE 96–66 (16–17, 20–5, 21–12, 10–13, 29–19).

Bonyhád: Jilling 13/6, Somogyfoki Sz. 5, Kis 10, Nagy 1, Pupp 8. Csere: Dorogi 4, Tömösváry 14/6, Fazekas 4, Csobán 3/3, Buday-Sántha 2, Ugrinics, Gébert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!