labdarúgás

2018.09.24. 20:48

Az újpestiek elleni játékra építhetnek

Élete gólját szerezte az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Kertész József, a Bátaszék futballistája. Azt mondja, erőt ad nekik a lilák elleni játék.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Sokan gratuláltak?

– Nagyon sokan hívtak telefonon, és a közösségi oldalon is rengeteg elismerő üzenetet kaptam – mondta lapunknak Kertész József. – Még ma is nehezen tudom felfogni, hogy gólt lőttem az ország második legnépszerűbb csapatának. Ez életem legfontosabb találata, nagyon boldog vagyok!

– Milyen volt a pályán, belülről átélni a kupameccset?

– Óriási élmény volt, ezt mindannyiunk nevében kijelenthetem. Tétmeccset játszhattunk a címvédővel, és nem is vallottunk szégyent, sőt... Jó volt látni, hogy ilyen sokan kijöttek szurkolni, ez is nagy erőt adott a helytálláshoz.

– Nagyon bátran futballoztak, le a kalappal önök előtt!

– Edzőnk, Brecska László azt kérte tőlünk, hogy merjünk focizni, hogy úgy játsszunk, mint egy megye egyes bajnoki találkozón. Ne ijedjünk meg a nagyobb nevektől, tegyük a dolgunkat a legjobb tudásunk szerint. Azt gondolom, hogy ez sikerült is. A meccs végére nagyon elfáradtunk, de hetven percig partnerei tudtunk lenni az Újpestnek, és ez nagy dolog!

– Az első félidő hajrájában pár percre a kapujához is szögezték a vendégcsapatot...

– Lásztott is az újpestiek tekintetén, hogy meglepte őket a bátorságunk. Sorra végeztük el a szögleteket és a szabadrúgásokat, ha kis szerencsénk van, akár ki is egyenlíthettünk volna. A meccs után volt egy közös vacsora, az újpestiek itt is csak a dicséret hangján beszéltek a teljesítményünkről. Jó volt hallani ezt egy NB I-es csapat játékosának szájából.

– Nehéz lesz visszazökkenni a megye egyes közegbe?

– Örök emlék marad számunkra a kupameccs, de hétfőtől már a hétvégi bajnokinkra koncentrálunk. A veretlen Tamásit fogadjuk, szeretnénk megszakítani jó sorozatukat. Ha a kupameccsen mutatott játékunkat meg tudjuk ismételni, akkor lesz rá esélyünk. Biztos vagyok benne, hogy lelkes közönségünk szombaton is támogatni fog bennünket.

– Hol végezhet a Bátaszék a bajnokságban?

– Azt gondolom, hogy az eddig mutatottnál sokkal több van bennünk. Ha átmentjük a bajnokságra a kupaformánkat, akkor jönnek majd a győzelmek, és szépen lépegethetünk felfelé a tabellán. Az első öt közé odaérhetünk.

Hetven percig remekül állta a sarat a bátaszéki együttes.

Magyar Kupa, országos főtábla, a 6. fordulóban.

Bátaszék SE–Újpest FC 1–7 (1–2). Bátaszék, 1200 néző. V: Kovács I. (Aradi J., Gyürüsi).

Bátaszék: Klézl – Dobra, Kiss P., Rátkai, Samu – Fürst (Mészáros E., 69.), Botos, Gábor G., Kertész – Földvári (Régi, 59.), Faller (Kovács B., 86.). Edző: Brecska László.

Újpest: Gundel-Takács – Pauljevics, Bojovics, Horj, Burekovics (Novothny, 63.) – Onovo (Cseke, 77.), Diallo – Nwobodo (Zsótér, 63.), Balázs B., Beridze – Lukács D. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gólszerzők: Kertész J. (37.), illetve Bojovics (54., 73.), Balázs B. (19.), Beridze (28.), Lukács D. (67.), Zsótér (82.), Cseke B. (86.).

Brecska László, a Bátaszék edzője: – Gratulálok az Újpestnek, de a játékosaimnak is, hiszen tisztességgel helytálltunk. Hetven percig bírtuk erővel, de a végére elfáradtunk. Az első félidei játékunkból erőt meríthetünk a bajnoki meccseinkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!