Szekszárdi UFC

2018.09.14. 17:48

Dobogó közelében akar végezni Fejes

A Szekszárdi UFC támadója, Fejes Péter nem aggódott amiatt, hogy az első öt bajnoki meccsen nem talált a kapuba. Most azonban, hogy megszerezte szezonbeli első gólját, már várja, hogy jöjjön a többi.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

– Megkönnyebbült, hogy a Bp. Honvéd ellen megszerezte idénybeli első gólját?

– Jó érzés, hogy betaláltam, de egyáltalán nem érzek megkönnyebbülést – felelte az NB III Közép csoportjában legutóbb 15 találatig jutó, ezzel a képzeletbeli ezüstcipőt megszerző Fejes Péter. – Nem voltam frusztrált amiatt, hogy nem jönnek a gólok. A mezőnymunkából vettem ki jobban a részem, illetve gólpasszokkal segítettem a csapatot. Edzőnk, Kvanduk János egyszer sem tette szóvá, hogy nem vagyok eredményes, csak annyit mondott, hogy legyek türelmes, előbb-utóbb jönni fog majd az első találat.

– A sors fura fintora, hogy éppen az ellen a Budapest Honvéd ellen talált be, akiknél fiatalon ön is megfordult...

– Való igaz, szép két évet töltöttem el a Honvédnál, de a mai csapatban már senki sincs ott azok közül, akikkel együtt játszottam. Csupa tizenhét-tizennyolc éves fiatallal érkeztek a kispestiek, egyedül Pisont Istvánt üdvözölhettem ismerősként, ő már akkor is ott dolgozott, amikor én ott voltam. Annak, hogy éppen a Honvéd ellen találtam be, nincs jelentősége, csak annak, hogy öt találkozó után végre megtörtem a jeget. Várom, hogy jöjjön a következő.

– Akár már vasárnap a Makó ellen egyről a kettőre léphet.

– Az utolsó előtti helyezettet kötelező legyőznünk, ha valamit szeretnénk elérni a bajnokságban. Ha ez az én gólommal sikerül, annak örülni fogok, de akkor is boldog leszek, ha más talál be, csak legyen a miénk a három pont.

– Most jó szériában vannak, előző négy meccsükből hármat megnyertek úgy, hogy még gólt sem kaptak. Mi a titkuk?

– Talán az, hogy csupa fiatal vesz körül, a huszonöt évemmel én már rutinosnak számítok a keretben. Jól sikerültek az igazolásaink, éhesek vagyunk a sikerre. Mindenki tudja mi a dolga, ha kell kisegíti a másikat, igazi csapat vagyunk, amelyiknek az egységben rejlik az ereje, s amelynek a játékában benne vannak a bravúrok is. A SZEOL otthonában kivívott egy–nullás győzelmünk például annak számít, de az előző idényben dobogós Iváncsa elleni hasonló arányú siker is sokat érhet a végelszámolásnál.

– Meddig juthat ebben a szezonban ez a fiatal csapat? És meddig juthat Fejes Péter?

– Ismerjük a mezőnyt, ez alapján is kijelenthetem, hogy a mezőny első felében fogunk végezni. Személy szerint abban bízom, hogy a dobogó közelében zárunk. A kötelező meccseket meg kell nyernünk, és hozni kell egy-két olyan bravúrt, mint amilyet Szegeden elértünk, és akkor szép szezonunk lehet. Magam elé nem tűztem ki célokat, teszem a dolgom, igyekszem a csapat hasznára lenni. Ha gólokkal is hozzá tudok járulni a jó szereplésünkhöz, az csak hab lesz számomra a tortán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!